Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Ludovic Orban intervine după ce legea 5G a stârnit discuții în Guvern: 'Mă voi implica să fie votată'

Facebook
Ludovic Orban

Preşedintele PNL şi al Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, a declarat, duminică, că nu au existat puncte divergente în cadrul coaliţiei de guvernare despre Legea 5G şi, dacă ministrul Economiei, Claudiu Năsui, avea de exprimat un punct de vedere pe această temă, ar fi trebuit să îl exprime în cadrul Guvernului. Orban a precizat că formaţiunea susţine acest proiect de lege, iar el se va implica să fie votat.

”Este de competenţa ministrului Economiei să se adreseze Parlamentului pe o propunere, un proiect de lege al Guvernului care a fost trimis spre dezbaterea Parlamentului. Dacă avea de exprimat un punct de vedere, trebuia să îl exprime în cursul procesului de avizare în cadrul Guvernului. Din punctul meu de vedere, proiectul de lege privitor la condiţiile care trebuiesc îndeplinite pentru a putea participa la livrarea serviciilor în cadrul sistemului 5G este un proiect foarte corect pe care noi îl susţinem şi, ca preşedinte al Camerei Deputaţilor, mă voi implica să fie votat”, a declarat Ludovic Orban, duminică.
Preşedintele Camerei Deputaţilor a adăugat că întreaga coaliţie de guvernare şi-a exprimat un punct de vedere favorabil în privinţa proiectului de lege 5G în ansamblul său.
”Nu a fost nicio discuţie în coaliţie privitor la proiectul de lege în ansamblu şi evident, coaliţia şi-a exprimat un punct de vedere favorabil. Nici ministrul Economiei Năsui nu a pledat în acea scrisoare să nu fie votat proiectul de lege al Guvernului, s-a referit la o procedură care ţine de acordul Comisiei Europene, de notificare a CE privitor la proiectul de lege. Din punctul meu de vedere este suficientă o informare, iar trendul european este în această direcţie”, a mai precizat Orban.
Vicepremierul Dan Barna a afirmat, vineri, că ”este o susţinere solidară şi aliniată a iniţiativei la nivelul Guvernului, nu este nicio notă disonantă”, referindu-se la Legea 5 G. Vicepremierul a precizat că amânarea care a intervenit în adoptarea legii a fost clarificată, fiind vorba despre o chestiune tehnică.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.