Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO - Ludovic Orban intervine în scandalul din Timișoara: Carantinarea simplă fără alte măsuri nu a generat întotdeauna cele mai bune efecte

carantina

Liderul PNL Ludovic Orban a declarat luni, cu privire la tensiunile din partid legate de carantinarea Timisoarei, ca o simplă carantină nu rezolvă neapărat problemele.

Nemulțumirea față de carantinarea Timișoarei ia amploare, după ce Raed Arafat a prelungit măsura anulată de CJSU în weekend. Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Timiş, liberalul Alin Nica, a declarat, luni, că ordinul şefului DSU, Raed Arafat, de a prelungi carantinarea zonală a Timişoarei, a fost unul "abuziv" şi se analizează posibilitatea atacării lui în instanţă.

Întrebat de cine ar trebui luata decizia de carantinare, Orban a răspuns:

  • „Exact asa cum am precazut in reglementari. Fie la nivelul CJSU, fie la niveul CNSU, sau prin ordin al comandatului actiunii ceea ce s-a si intamplat. In urma unei decizii in care nu s-a intrunit majoritatea calificata de doua treimi la CJSU Timis pentru prelungirea starii de alerta, comandatul actiunii Raed Arafat a decis prelungirea cu trei zile.
  • In ceea ce priveste carantina, carantina nu se instituie intr-o localitate numai pentru a reduce intrarile si iesirile din localitatea respectiva. Carantina se introduce si pentru a permite adoptarea in zona carantinata a unor masuri suplimentare de protectie sanitara astfel incat sa reduci rata de infectare, raspandirea virusului. Carantinarea simpla fara niste masuri suplimentare nu a generat intotdeanua cele mai bune efecte. Acolo Unde au fost luate masuri bine tintite, pe baza anlizei factorilor careu determinat cresterea nr de infectari, de rastauratne sau de la mall-uri, sau de la scoli sau de la alte scoli, s-au luat masuri, puteti urmari evolutia localitatilor carantinate”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.