Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Ludovic Orban le dă FATALA celor din USR-PLUS: 'PNL își va desemna propriii reprezentanți'

Guvernul Romaniei / facebook
orban barna

Ludovic Orban îi pune la punct pe cei din USR-PLUS, cărora le transmite că PNL va trebui să aibă o pondere în viitorul executiv în funcție de scorul obținut la alegerile parlamentare. Totodată, liderul PNL a atras atenția că USR-PLUS nu poate decide în locul PNL ce oameni să pună în funcțiile care îi revin.

Orban a explicat că dacă Florin Cîțu nu ajunge premier, oferta PNL este ca președintele liberalilor să preia funcția de șef al cabinetului, iar actualul ministru de Finanțe să ajungă președinte al Senatului, eliberând, astfel, locul de ministru dorit de USR-PLUS.

Citește și: CTP amendă usturătoare pentru jignirile aduse Bisericii Ortodoxe Române

”Mandatul nostru presupune două posibile variante: rămâne în picioare prima variantă cu Florin Cîţu candidat la funcţia de premier şi cu subsemnatul candidat la preşedinţia Camerei Deputaţilor, în cazul în care nu se acceptă această variantă, ţinând cont de punctele de vedere exprimate de partenerii noştri de negocieri, acceptăm şi varianta în care PNL să desemneze premier şi, de asemenea, să nominalizeze un candidat pentru funcţia de preşedinte al Senatului. În această situaţie candidatul la funcţia de prim-ministru este desemnat preşedintele PNL, adică subsemnatul, Ludovic Orban, şi candidatul la funcţia de preşedinte al Senatului domnul senator Florin Cîţu.

Am stabilit că trebuie să respectăm principiile democratice și să fie o pondere proporțională cu voturile primite, PNL având o pondere de 55%.

Citește și: CCR a hotărât: Legea care interzice referirea la identitatea de gen în şcoli este neconstituţională

Fiecare partid, pe baza criteriilor de integritate, de profesionalism, are dreptul de a-și desemna candidații pentru pozițiile pe care urmează pe care le ocupă. Nicio formațiune politică nu poate să desemneze un candidat al altui partid pentru o poziție care îi aparține. PNL își va desemna propriii reprezentanți.”, a spus Ludovic Orban.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.