Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO | Ludovic Orban, 'lucrat' de 'statul de drept': Liderul PNL îi dă replica lui Iohannis și dezvăluie presiuni interne

Facebook
Ludovic Orban

Ludovic Orban, președintele PNL, dezvăluie că unii colegi de partid i-au transmis că motivul pentru care nu îl pot susține în competiția electorală ar fi semnalele primite din partea „statului de drept”. Orban acuză tabăra Cîțu că apelează la șantaje, la schelete scoase din dulap și alte asemenea metode, cu sprijinul unor forțe din exteriorul partidului.

„Este o declarație în care am transmis un mesaj. Toți care sunt implicați și fac parte din această campanie știu la ce mă refer. Sunt foarte multe suciri, răzgândiri care nu au nicio explicație politică, umană. Când vine un om și îți spune 'Eu nu pot să te susțin pentru că nu pot să fiu împotriva statului de drept'... Sau un exemplu. Sau când vine altul și îți spune 'Am primit semnale de acolo că nu e bine să te susțin pe tine'. Nu vreau să detaliez. Am transmis un mesaj că sunt un om care duc această campanie numai cu argumente pozitive, un om care niciodată nu am apelat la niciun fel de instrument de a convinge oamenii să acționeze împotriva voinței. Asta este democrația și pe baza acestei democrații fiecare om trebuie lăsat să-și formeze opinia după propriile convingeri”, a declarat Orban, la Digi 24.

Întrebat dacă este de acord cu liderul senatorilor PNL, Virgil Guran, care vehicula implicarea serviciilor în alegerile din PNL, Orban a răspuns: „Eu vă spun că sunt Stan pățitul. Vreau să vă aduc aminte că am fost scos din cursa pentru Primăria Capitalei în 2016. Ați văzut și dvs. ce s-a întâmplat. S-a născut un dosar în precampanie electorală, care nu a stat în picioare și eu am fost achitat.”

Orban respinge orice asemănarea cu discursul despre „statul paralel” practicat de Dragnea.

„E o mare diferență. Dacă ar fi fost altcineva în locul meu din zona respectivă, care niciodată nu a acceptat justiția, nu s-ar fi retras niciodată. Ați văzut la mine cuvântul statul paralel? Sunt unii mai entuziaști care vor să intervină în competiția internă. Nu vreau să detaliez. Eu nu voi folosi altceva în această competiție decât armele electorale. Orice comparație între mine și Liviu Dragnea peste o jignire colosală. Este o idee lansată de doamna Gorghiu și domnul Boc”, a mai declarat liderul PNL.

Ludovic Orban îl contrazice pe Klaus Iohannis, după ce președintele a afirmat că declarațiile președintelui PNL sunt „explicații senzaționale” în goana după voturile colegilor.

„Eu nu caut explicații senzaționale. Am transmis un mesaj. Cred că mesajul pentru orice om implicat șiare cât de cât informații are noimă și este un mesaj care e înțeles de colegii mei. Am avut motivele mele să dau acest semnal”, a mai precizat Orban, adăugând că s-ar bucura să fie așa cum susține Klaus Iohannis.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.