Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Ludovic Orban nu crede că PSD, ALDE și Pro România nu vor vota prelungirea stării de urgență: 'Și-ar asuma o răspundere uriașă'

ludovic orban

Ludovic Orban a declarat, marți seara, la Realitatea PLUS, că nu crede că PSD, ALDE și Pro România, cele 3 partide care au precizat că vor vota împotriva prelungirii stării de urgență, vor face așa cum au avertizat. Orban a spus că dacă starea de urgență pentru încă o lună de zile nu va fi prelungită, toate măsurile luate până acum vor fi în zadar.

Orban îi acuză pe liderii celor 3 formațiuni că încearcă să câștige capital electoral și i-a catalogat ca fiind ”mai puțin maturi decât cetățenii”.

Citește și: Un bărbat din Suceava, aflat la cules de sparanghel în Germania a murit

”Prelungirea stării de urgență trebuie făcută și din cauza prognozelor. Ele sunt pe varianta optimistă și pe cea mai puțin optimistă. Vârful ar fi între 20 aprilie și 5 mai. E necesară menținerea acestor măsuri.

Văd declarații politice care nu țin cont de realitate, parcă simt o încercare de a stoarce capital electoral dintr-un necaz al oamenilor, din restrângerile unor libertăți, dar ele sunt necesare. Noi urmărim evoluția opiniei cetățenilor, există un sprijin în cetățeni pentru toate aceste măsuri. E o judecată de bun simț: cu cât avem mai puține persoane care se îmbolnăvesc, cu atât vârful va fi mai redus și vom reveni mai ușor.

Citește și: Dezvăluire. Klaus Iohannis a dat undă verde la achiziții cu negociere ‘la secret’

Îmi pare rău să văd că oameni care pretind că sunt lideri, că vor să formeze opinia publică sunt mai puţin maturi decât cetăţenii. Suntem deschiși la orice propunere care e bună, nu de propuneri care parcă sunt născute de niște oameni care și-au pierdut uzul rațiunii și realitatea. Sincer, nu cred că totuşi vor vota împotriva decretului, pentru că şi-ar asuma o răspundere uriaşă. Nu poţi să ignori toate punctele de vedere exprimate de medicii epidemiologi, de specialişti, de toţi cei care au experienţă în tratarea unei astfel de situaţii. Practic, a nu vota decretul înseamnă încetarea imediată a situaţiei de urgenţă şi încetarea imediată a oricărei măsuri care a fost adoptată în baza instituirii stării de urgenţă. Înseamnă că, practic, nu va mai exista nici limitare, nici a deplasărilor, nu va mai exista nicio restricţie în ceea ce priveşte funcţionarea tuturor categoriilor de activităţi economice, culturale, sportive pentru care s-au instituit restricţii, înseamnă că nu mai există din partea autorităţilor aproape niciun fel de posibilitate de a determina restrângerea răspândirii virusului către cetăţeni. Eu nu cred că cineva îşi poate asuma o astfel de răspundere, mai ales în contextul dat.

Până nu ai trecut de vârful epidemiei, orice măsură luată poate duce la creșterea numărului de infectări.”, a spus Ludovic Orban.

Citește și: ‘Cu Ludovic Orban, PNL nu are nicio șansă să mai câștige alegerile. 1 milion de români sunt în șomaj tehnic, cu salariile tăiate’ – Bogdan Chirieac .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.