Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Ordonanța pentru anticipate, ținută la sertar în Guvern. Varianta B în PNL

Facebook
guvern

Ordonanța de Urgenta pentru alegerile anticipate, adoptata de Guvern in ultima sedinta inainte sa fie demis de Parlament, are toate avizele necesare publicării în Monitorul Oficial dar îi lipsește OK-ul prim-ministrului Ludovic Orban, a declarat joi, la Palatul Victoria, seful cancelariei premierului, Ionel Dancă.

„Actele normative adoptate de guvern exista atat timp cat sunt publicat in Monitorul Oficial. Nu sunt publicate in Monitorul Oficial, nu există”; a zis Ionel Dancă. Întrebat care mai este urgența dacă OUG nu este trimisă pentru publicare în MOF, acesta a răspuns: `Pai urgenta ramane. Si poate fi reglementata prin OUG sau alta procedura parlamentara de urgenta (...) Cine a zis ca nu vrem sa o publicam? Eu zic sa aveti rabdare”.

Când a fost intrebat daca inseamna ca nu se mai trimite OUG la publicare in MOF si se va merge pe proiect de lege in Parlament, Ionel Dancă a indicat că nu vrea să discute despre „scenarii”. „Eu pot sa va raspund despre ce se intampla, nu despre ce s-ar putea intampla”, a indicat acesta.

Chestionat daca OUG pentru anticipate are toate avizele, acesta a raspuns: „Da, indeplineste toate conditiile legale pt a fi trimis la publicare”.

Impedimentul este unul singur: „Trebuie luata o decizie la nivelul premierului ca sa fie trimis la publicare”.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.