Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Ludovic Orban TUNĂ la adresa PSD: Dacă apela la aceleași tertipuri, NU puteam da jos Guvernul Dăncilă

Facebook
Ludovic Orban

Președintele PNL Ludovic Orban spune că nici PSD nu a folosit „tertipuri” precum cele folosite acum de PNL pentru blocarea moțiunii de cenzură, pentru că dacă le-ar fi folosit, PNL nu ar fi putut să dea jos Guvernul Dăncilă.

Ludovic Orban a declarat, într-o conferință de presă miercuri, că activitatea parlamentarilor nu este facultativă, ci obligatorie.

Orice boicotare a acestui instrument democratic – moțiunea de cenzură -, prin care Parlamentul poate să înceteze activitatea unui Guvern care nu mai beneficiază de susținere majoritară în Parlament, „este un atentat la democrație și la principiul constituțional al statului de drept”, scrie Mediafax.

Citește și: VIDEO Ludovic Orban AMENINȚĂ, după ce Cîțu a spus că îl reclamă la CCR: Colegii înfierbântați să se teamă

„Eu nu pot să înțeleg cum este posibil ca PSD, care n-a apelat la astfel de tertipuri procedurale nici în apărarea guvernelor PSD să se comporte în afara Constituției și să nu respecte derularea procedurilor constituționale și regulamentare. Sincer, dacă ar fi făcut la fel, nu puteam da jos Guvernul Dăncilă, pentru că nu ar fi fost posibil să se deruleze procedura moțiunii de cenzură. Aceste practici care depășesc cadrul constituțional sunt practici care trebuie sancționate de opinia publică”, a spus orban.

Liderul PNL a mai spus că, în conformitate cu Constituția, cu legile, cu regulamentele în vigoare, parlamentarii sunt cei care au obligația în primul rând să respecte Constituția, regulamentele și să acționeze în interesul public.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.