Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Lupul paznic la oi: Ministrul brazilian al Mediului face trafic cu lemne

cnn
Ricardo Salles

Poliţia braziliană a întreprins miercuri o percheziţie la domiciliul ministrului mediului, Ricardo Salles, suspectat de participare la o reţea de trafic cu lemn destinat exportului, a anunţat o sursă judiciară, informează AFP.

O hotărâre a judecătorului Curţii Supreme, Alexandre de Moraes, a autorizat această percheziţie, precum şi ridicarea secretului bancar pentru acest ministru foarte controversat şi foarte criticat din cauza amplificării defrişărilor în Amazonia după ce Jair Bolsonaro, politician de extremă dreapta, a devenit preşedintele acestei ţări în 2019, scrie Agerpres.ro.

Alte percheziţii au fost întreprinse miercuri dimineaţa la Ministerul Mediului brazilian şi în diferite localuri în statele Sao Paulo (sud-est) şi Para (nord), în cadrul acestei ample operaţiuni care a mobilizat 160 de poliţişti.

Poliţia federală braziliană anchetează asupra unei "reţele criminale transfrontaliere", în care ar fi implicate "autorităţi precum ministrul Ricardo Salles, alţi funcţionari şi întreprinderi", explică judecătorul Moraes în decizia sa.

Zece înalţi funcţionari ai ministerului şi ai agenţiei pentru protecţia mediului Ibama au fost suspendaţi din funcţie.

În aprilie 2020, Ricardo Salles a declarat la o reuniune ministerială, în timpul căreia el nu ştia că este înregistrat, că vrea să profite de faptul că mass-media sunt concentrate pe pandemia cauzată de coronavirus pentru a relaxa normele privind mediul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.