Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Mai multe persoane au murit în timp ce încercau să treacă granița în SUA

The Hill
sua mexic

Cel puţin opt persoane au fost găsite moarte în râul Rio Grande, în timp ce încercau să traverseze o zonă periculoasă din Texas, au anunţat vineri autorităţile, transmite The Guardian.

Descoperirea a fost făcută de către autorităţile vamale şi de protecţie a frontierei americane (CBP) şi de către oficialii mexicani, sesizaţi despre un număr mare de persoane care încercau să migreze peste râu, în apropiere de oraşul Eagle Pass, scrie news.ro.

Oficialii americani au recuperat şase cadavre, în timp ce echipele mexicane au recuperat alte două, potrivit unui comunicat al CBP.

Agenţia a precizat că echipele americane au salvat 37 de persoane din râu şi au reţinut alte 16, în timp ce oficialii mexicani au luat în custodie 39 de persoane. Oficialii de pe ambele părţi ale frontierei continuă să caute orice posibile victime, a precizat CBP.

Zilele de ploi abundente din regiunea Big Bend au dus la formarea unor curenţi rapizi în Rio Grande.

Sectorul Del Rio al Poliţiei de frontieră, care include Eagle Pass, a fost deosebit de periculos, deoarece curenţii râului pot fi înşelători de rapizi şi se pot schimba rapid. Zona atrage persoane din zeci de ţări, multe dintre ele familii cu copii mici. Traversarea râului poate fi o provocare chiar şi pentru înotătorii puternici.

Într-un comunicat de presă de luna trecută, CBP a declarat că a descoperit peste 200 de cadavre în sectorul Del Rio din octombrie până în iulie.

Sectorul Del Rio se întinde pe o lungime de 245 mile (395 km) de-a lungul Rio Grande.

Sondajele Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie a ONU şi altele indică o creştere a numărului de decese pe măsură ce numărul încercărilor de traversare a crescut. În ultimele trei decenii, mii de persoane au murit încercând să intre în Statele Unite din Mexic, adesea din cauza deshidratării sau înecului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.