Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Mai mulți morți și pagube inimaginabile în Canada: Inundații apocaliptice au lovit Noua Scoție

Cele mai puternice ploi care au lovit provincia canadiană atlantică Noua Scoție în ultimii peste 50 de ani au provocat inundații care au provocat pagube „inimaginabile”, iar patru persoane sunt date dispărute, inclusiv doi copii, conform anunțului autorităților, citate de Reuters.

Furtuna, care a început vineri, a însemnat precipitații care de obicei cad în trei luni. Inundațiile au spălat drumuri, au slăbit poduri și au inundat clădiri, scrie mediafax.ro.

„Avem o situație înspăimântătoare și semnificativă”, a declarat premierul Noii Scoții, Tim Houston, adăugând că cel puțin șapte poduri vor trebui reparate sau reconstruite.

„Pagubele materiale la case... sunt inimaginabile”, a declarat el într-o conferință de presă. Houston a declarat că provincia va solicita un sprijin semnificativ din partea guvernului federal.

Premierul Justin Trudeau a declarat reporterilor din Toronto că este foarte îngrijorat de inundații și a promis că Ottawa „va fi acolo” pentru provincie.

Inundațiile au fost cea mai recentă calamitate care s-a abătut asupra Canadei în acest an. Incendiile de vegetație au ars deja un număr record de hectare, trimițând nori de fum în Statele Unite. La începutul acestei luni, ploile abundente au provocat inundații în mai multe state din estul SUA.

Autoritățile au declarat stare de urgență în Halifax, cel mai mare oraș din Noua Scoție, și în alte patru regiuni.

Municipalitatea regională din Halifax a raportat „pagube semnificative la drumuri și infrastructură” și a îndemnat oamenii să rămână acasă și să nu-și folosească mașinile.

Imagini postate pe rețelele de socializare din Halifax arătau mașini abandonate, aproape acoperite de inundații, iar salvatorii foloseau bărci pentru a salva oameni.

Houston, citând poliția, a declarat că doi copii sunt dispăruți după ce mașina în care se aflau s-a scufundat. Într-un alt incident, un bărbat și un tânăr au fost dați dispăruți după ce mașina în care se aflau a intrat în ape adânci.

La un moment dat, peste 80.000 de persoane au rămas fără curent electric.

Environment Canada preconizează ploi torențiale în partea de est a provinciei, care vor continua până duminică.

„Oamenii nu ar trebui să presupună că totul s-a terminat. Aceasta este o situație foarte dinamică”, a declarat primarul din Halifax, Mike Savage, în cadrul conferinței de presă, afirmând că orașul a fost lovit de „ploi de proporții biblice”.

Meteorologul Ryan Snoddon, de la Canadian Broadcasting Corp, a declarat că ploile din Halifax au fost cele mai abundente de când un uragan a lovit orașul în 1971.

La începutul zilei de sâmbătă, autoritățile din nordul Noii Scoții au ordonat evacuarea locuitorilor, pe fondul temerilor că un baraj din apropierea sistemului hidrografic al râului St. Croix s-ar putea rupe. Ulterior, acestea au anulat ordinul de evacuare.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.