Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Maia Sandu, noul premier al Moldovei, le cere bugetarilor 'să nu asculte indicațiile ilegale și nedemocratice ale lui Plahotniuc'

maia sandu

Prim-ministrul Republicii Moldova, Maia Sandu, a ținut duminică un discurs prin care le-a transmis funcționarilor publici că noul Guvern dorește să elibereze instituțiile statului de controlul politic și a cerut susținerea acestora în perioada de transfer a puterii.

„Voi sunteți temelia bunei administrări a țării. Politicienii vin și se duc, dar voi sunteți cei care guvernați cu adevărat această țară, prin competențele, cunoștiințele și loialitatea voastră față de Republica Moldova. Noul Guvern ales și învestit legitim pe care îl conduc își propune în primul rând să elibereze administrația de presiune și șantaj, astfel încât să fiți liberi, să vă faceți meseria în folosul oamenilor”, a declarat Maia Sandu.

Citește și: Exploziv! De unde a fost dată afară ‘soacra’ lui Liviu Dragnea

Prim-ministrul a condamnat faptul că instituțiile publice s-au aflat în ultimii ani sub control politic și a garantat funcționarilor că acest lucru urmează să se schimbe.

„Ne dorim ca funcționarii publici să aibă o singură autoritate: legea. Știm că în ultimii ani ați fost presați să îndepliniți ordinele primite de la Partidul Democrat, iar acest lucru nu e normal într-un stat democratic”, a transmis Maia Sandu.

Citește și: Șocant! Directivă clară primită de gardienii lui Liviu Dragnea de la Rahova

Noi, miniștrii din noul Guvern, vom desființa controlul politic asupra instituțiilor, așa încât dumneavoastră să vă îndepliniți atribuțiile doar în concordanță cu ce e scris în lege”, a adăugat prim-ministrul.

De asemenea, Maia Sandu a criticat faptul că Partidul Democrat nu dorește să predea puterea: „Țara noaștră trăiește acum vremuri de cumpănă. Fosta Guvernare oligarhică nu dorește să plece benevol de la putere și încearcă să vă implice în jocurile ei murdare. Este important să conștientizați că trecerea pașnică a puterii depinde acum de voi. Încrederea oamenilor în instituții și în țară depinde acum de loialitatea voastră față de lege și cetățeni.”.

Citește și: Surse Dezvăluirea care aruncă-n aer alegerile prezidențiale! Cine e omul susținut de Viorica Dăncilă

Maia Sandu le-a cerut funcționarilor publici să susțină noul Guvern și să nu mai primească ordine de la Vladimir Plahotniuc, liderul Partidului Democrat.

„Vă îndemn să susțineți eforturile noului Guvern legitim și să construim o țară liberă și prosperă. Nu ascultați de indicațiile ilegale și nedemne ale lui Plahotniuc împotriva poporului. El vrea să vă folosească drept scut pentru a se apăra pe sine. Lui nu îi pasă de voi. Nu îi pasă de lege. Voi sunteți mai mulți și mai puternici. Nu ieșiti în stradă la îndemnul uzurpatorului. Aveți încrederea că în curand vă vom elibera”, a declarat Maia Sandu.

Citește și: Exploziv! De unde a fost dată afară ‘soacra’ lui Liviu Dragnea

Prim-ministrul a anunțat că începând de luni, instituțiile de stat trebuie să funcționeze în regim normal.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.