Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Video | Mama lui Navalnîi dezvăluie că a văzut trupul fiului ei: Femeia îi acuză pe anchetatorii ruşi că vor să-l îngroape în secret

mamă alexei navalnîi

Video | Mama lui Navalnîi dezvăluie că a văzut trupul fiului ei: Femeia îi acuză pe anchetatorii ruşi că vor să-l îngroape în secret

Mama lui Aleksei Navalnîi a declarat joi că a putut vedea trupul neînsufleţit al acestuia şi certificatul de deces, dar acuză autorităţile ruse că fac presiuni asupra ei pentru a permite o înmormântare "secretă", relatează Reuters şi BBC, potrivit news.ro.

Mama lui Aleksei Navalnîi i-a acuzat joi pe anchetatorii ruşi că plănuiesc să îi îngroape fiul în secret, fără o înmormântare, şi a declarat că nu va fi de acord cu acest lucru. "Ei vor ca acest lucru să se facă în secret, fără nicio despărţire. Vor să mă aducă la marginea unui cimitir, la un mormânt proaspăt şi să spună: aici zace fiul tău. Nu sunt de acord cu asta", a spus ea într-o înregistrare publicată pe YouTube.

În înregistrarea video, Liudmila Navalnaia a declarat că a fost adusă la morgă, unde a semnat un certificat de deces

Secretarul de presă al fostului lider al opoziţiei ruse a declarat că raportul medical prezentat Liudmilei Navalnaia spune că acesta a murit din cauze naturale.

Nu a existat deocamdată un răspuns din partea anchetatorilor ruşi, menţionează Reuters.

Navalnîi, în vârstă de 47 de ani, cel mai cunoscut politician de opoziţie din Rusia, a murit subit într-o colonie penală din Arctica, săptămâna trecută. Colaboratorii şi familia sa susţin că Kremlinul l-a ucis, acuzaţie pe care Kremlinul a respins-o.

Mama lui Navalnîi a precizat că a fost dusă miercuri seara la morgă pentru a vedea cadavrul acestuia. "Anchetatorii susţin că ştiu cauza decesului, au toate documentele medicale şi legale pregătite, pe care le-am văzut şi am semnat certificatul medical de deces", a declarat ea.

În înregistrare, femeia este îmbrăcată în negru şi vorbeşte cu o voce calmă. "Conform legii, ar fi trebuit să-mi dea imediat corpul lui Aleksei, dar nu au făcut-o până acum. În schimb, mă şantajează, punându-mi condiţii cu privire la locul, momentul şi modul în care Alexei ar trebui să fie îngropat. Acest lucru este ilegal", spune Liudmila Navalnaia.

"Înregistrez această mărturie video pentru că au început să mă ameninţe. Privindu-mă în ochi, ei spun că, dacă nu sunt de acord cu o înmormântare secretă, vor face ceva cu corpul fiului meu", continuă femeia.

Ea l-a citat pe unul dintre investigatori care a spus: "Timpul nu este de partea voastră, cadavrele se descompun".

"Nu vreau condiţii speciale", spune ea. "Vreau doar ca totul să se facă în conformitate cu legea. Cer ca trupul fiului meu să îmi fie returnat imediat", adaugă mama opozantului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.