Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Marcel Ciolacu anunță ajutoare de stat de 18 miliarde de lei: 8 miliarde vor fi din fonduri europene

marcel ciolacu

Marcel Ciolacu spune că România va acorda ajutoare pentru un pachet social și economic în valoare de 18 miliarde de lei. Liderul PSD a explicat că Guvernul a obținut acordul comisarilor europeni pentru folosirea unor fonduri europene de 8 miliarde de lei din exercițiul financiar anterior.

”Am definitivat întregul pachet social și economic. Lunea viitoare vom mai avea o ședință de coaliție, iar apoi vom susține o conferință de presă, alături de premierul Nicolae Ciucă și președintele UDMR, Kelemen Hunor, și vom detalia toate măsurile din zona socială și economică.

Lucrurile nu s-au scumpit doar în România, ci în toată lumea. Am avut compensarea în zona energetică. Scumpirea a produs un efort de 3,4% din PIB. Acum, cu noile măsuri, ajungem la 5% din PIB și ne încadrăm în media europeană. Am discutat și cu comisarii europeni, luăm și din fondurile europene din exercițiul financiar trecut. Tot pachetul este de aproximativ 18 miliarde de lei, ar 8 miliarde de lei vor fi din fonduri europene.

Din restul de 10 miliarde, 5 miliarde vor fi pentru deblocarea tuturor șantierelor, din cauza scumpirilor materialelor de construcții, mai ales fierul, din cauza războiului. Avem lucrări blocate de peste 40 de miliarde de lei.”, a spus Marcel Ciolacu la România TV.

Marcel Ciolacu a vorbit şi despre măsurile pe care Guvernul ar urma să le ia pe zona de transporturi şi distribuţie, cele mai afectate domenii de creşterea vertiginoasă a preţului carburanţilor.

„Pana nu se stabilizeaza pretul petrolului, pentru zona de transport si de distribuitori avem masuri pe care le vom anunta tot luni. Masurile le ia Guvernul, domnul Caciu calculeaza impactul si vine cu masurile tintite cerute de Guvern. Cred ca trebuie sa facem functional mediul de afaceri, in acea zona trebuie sa venim cu o reducere de acciza. Pe zona sociala venim cu vouchere, care acopera scumpirile si inflatia. Cineva s-a grabit in Romania cu liberalizarea haotica a pietei energiei, acum trebuie sa le reasezam.”, a adăugat Ciolacu.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.