Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Marcel Ciolacu, despre decizia guvernului de a tăia veniturile medicilor: 'Vorbim despre niște iresponsabili'

Inquam Photos / Ilona Andrei
Marcel Ciolacu

Ministerul Muncii propune Guvernului, printr-un memorandum, o serie de modificări privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, printre care sporuri de maxim 20% din salariul de bază

Marcel Ciolacu a declarat că memorandumul s-ar putea să nu mai intre în ședința de guvern de joi.

”Nu cred ca va mai apuca sa intre in sedinta de Guvern, fiindca am inteles ca avem de-a face cu o coalitie, nu cu un guvern. Acum vorbim de niste iresponsabili care au lasat Ministerul Sanatatii aproape o zi fara ministru in plina pandemie, pentru ca s-au suparat unii membri ai coalitiei. Acest document va trebui semnat si de ministrul Sanatatii. Este ce am spus in campanie, ca vor veni cu un buget de austeritate si ca vor face ce stiu, adica ce a facut Turcan in 2010, dar cei mai afectati sunt medicii de la ATI, care aveau sporuri in perioada de pandemie. Daca asta nu e inconstienta totala, sa tai venituri dupa o lupta de un an cu pandemia… ce s-ar fi intamplat daca PSD nu dubla salariile medicilor, ce exod de medici era in continuare?

De toata lumea, dar sa tai de la medici in plina pandemie? E acelasi tip de manipulare de acum un an, cand s-a spus ca exista sporuri de calculator, care nu mai exista de 20 de ani. Cu asta avem de-a face. Am spus ca trebuie sa puna in transparenta bugetul României, dar au mintit ca nu se intampla asa ceva si iata ca se intampla.

Vor continua ceea ce stiu cel mai bine sa faca, sa taie veniturile in plina criza economica, cand avem cea mai scazuta putere de cumparare a romanilor de 30 de ani. Au inghetat veniturile la privat si la bugetari in egala masura.

Repet, dupa acea plafonare la 30% in sistemul de sanatate inchipuiti-va ce inseamna taierea cu 10% pentru medicii din garzi! E inconstienta. Distrugerea continua, adica ce a inceput Voiculescu, probabil ca Barna la reforma asta se referea. Sistemul de sanatate e luat cu asalt de acesti neaveniti.

Cel mai mare spital din România este Fundeni. Tot ce inseamna boli cronice din tara sunt directionate acolo. Si asa e un an de zile cu aceasta tampenie de spitale non-covid si covid in care bolnavii nu au acces! Suntem pe locul 10 la mortalitate si acest lucru de aici vine. Iar ei continua aceeasi tampenie.

Daca Iohannis ar fi respectat spiritul si legea Constituției, nu aveam de-a face cu asa ceva. A creat aceasta coalitie cu pierzatori care nu au responsabilitate pentru vot, ca nu au castigat alegerile. Noi am venit cu domnul Rafila prim-ministru, cea mai potrivita persoana in aceasta perioada de pandemie. Va dati seama ce inseamna sa nu numesti un ministru la Sanatate? Cat de iresponsabili sa fii sa nu participi la sedinta de Guvern, sa iti iei jucariile si sa pleci? Nu a spus Barna sa nu fie Orban? Acum il vor iar pe Orban? A ajuns USR sa conduca România dupa bunul plac? Domnul Iohannis e responsabil, a vrut Guvernul sau, facand o strutocamila. Acum se vad efectele.

Avem o alta problema, cum spunea Iohannis, actualul Parlament nu mai reprezinta votul romanilor. Daca ne uitam la votul romanilor astazi, nu mai reprezinta structura Parlamentului ce au votat romanii in acest moment. Il anunt pe domnul Iohannis ca Parlamentul nu mai reprezinta dupa patru luni vointa romanilor. Sa intram la guvernare cu Turcan? Ne batem joc? E exclus. Sa faca anticipate, sa ne intoarcem la popor si sa lasam spiritul Constituției sa isi faca cursul. Nu poti sa intervii brutal in democratia unui stat!

Nu exista imposibil, mai ales in criza. Ce facem, stam la santajul unui partid? Azi e USR, maine e PNL, poimaine UDMR? Daca nu ne plac premierii, ii schimbam? Coalitiile se fac pentru a forma un guvern, dar dupa aia exista doar Guvernul României!

Uitati-va cati oameni vor fi afectati, sunt scumpiri in cascada la alimente, la medicamente, la carburanti, va fi un decont suportat de noi toti romanii. Nu a fost suficient ca ne-a omorat Voiculescu prin tiruri improvizate?

E ceea ce isi asuma Guvernul sa se aplice in ministere. Fiecare ministru ia act si trece prin sedinta de Guvern.”, a declarat Marcel Ciolacu la România TV.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.