Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Marcel Ciolacu face DEZVĂLUIRI din PSD: Care este cea mai mare problemă, după condamnarea lui Liviu Dragnea și răspuns pentru Klaus Iohannis

Inquam Photos / Octav Ganea
Marcel Ciolacu

”Așteptăm să vedem cum se comportă noul președinte ales al Camerei şi ce influență va avea asupra procesului de legiferare.”, a fost prima replică a lui Klaus Iohannis, după ce Marcel Ciolacu i-a luat locul lui Liviu Dragnea la șefia Camerei Deputaților.

”Mesajul transmis de mine e că o să fac tot ce ține de mine să intrăm în normalitate, în dialog.”, l-a asigurat Ciolacu, joi seara, la România TV, în emisiunea lui Victor Ciutacu, unde a vorbit și despre cea mai mare problemă a social-democraților.

Citește și: Ieșire distrugătoare la adresa lui Dan Barna: ‘Sper, într-o zi, să ajungeți unde vă e locul în cartea de istorie. La gunoi!’

Rămași fără președinte și conduși de Viorica Dăncilă, social-democrații trebuie să facă un Congres, unde să își aleagă și viitorul președinte, dar și pe cine vor arunca în competiția pentru Palatul Cotroceni. Pentru a-și alege președintele, trebuie schimbat statutul PSD, care prevede că viitorul șef trebuie votat de toți cei aproape 600.000 de membri ai formațiunii.

”Vom avea un Congres cel puțin pentru desemnarea candidatului la prezidențiale. Trebuie să facem o modificare a statutului ca să putem alege un președinte. Eu cred că e oportună o modificare.

Citește și: Rareș Bogdan, precizare de ultimă oră: Nu e adevărat!

Agenda partidului o face CEX. Trebuie să reconectăm la familia social-democrată europeană.”, a spus Ciolacu.

Noul șef al deputaților a anunțat că PSD și ALDE au majoritate lejeră în Parlament, chiar și fără UMDR, și nu va trece nicio moțiune de cenzură a opoziției.

”Nu e nicio problemă, avem o majoritate confortabilă. Moțiunea de cenzură e votată de ambele camere. Matematica arată că Senatul plus Cameră, alianța PSD + ALDE are majoritate. UDMR nu a votat niciodată la moțiune, nu cred că se sucesc, iar dacă se sucesc nu e o problemă.”, a adăugat Ciolacu.

Citește și: Ipoteza care dinamitează scena politică: Traian Băsescu sau Victor Ponta, premier!

Chemat la Palatul Victoria, unde a fost și Adrian Năstase, Ciolacu a precizat că nu s-a văzut cu fostul premier.

”Eu am avut o întâlnire cu doamna premier și cu domnul Tăriceanu și am discutat cum vom funcționa și cum vom face legătura între Guvern și Parlament.”, a relatat deputatul PSD.

Ciolacu a abordat și epurarea din partid în epoca Liviu Dragnea.

”Multe persoane au plecat emoțional, iar altele, care au fost excluse, a fost o greșeală a partidului.”, a mai spus Marcel Ciolacu.

Citește și: Ieșire distrugătoare la adresa lui Dan Barna: ‘Sper, într-o zi, să ajungeți unde vă e locul în cartea de istorie. La gunoi!’ .

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.