Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Marcel Ciolacu face pace, după un deputat AUR și liderul deputaților PSD au fost la un pas de bătaie: 'Totdeauna se poate mai mult'

Inquam Photos/ Octav Ganea
Alfred Simonis Marcel Ciolacu

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a declarat marţi că incidentul în care au fost implicaţi liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis, şi deputatul AUR Dumitru-Viorel Focşa a fost un "conflict verbal", menţionând că "s-a încercat să se creeze un anumit scandal şi o anumită emoţie", "obişnuite pe timpul USR", dar nu au fost până acum 'lovituri fizice în Parlament'.

"Am înţeles că a existat un incident după plecarea mea. Mă bucur că nu a fost de faţă cu preşedintele Camerei. Nu am avut la Biroul permanent, niciun lider de grup nu a ridicat această problemă (a sancţiunilor - n.r.). O să vedem în perioada următoare. Bine că măcar s-au rezumat la un conflict verbal. Vom vedea despre ce este vorba, liderii de grup vor veni cu propunerile (de sancţiuni - n.r.)", a afirmat Ciolacu, întrebat dacă vor fi sancţiuni în urma conflictului.

El a spus că a fost vorba despre "un conflict verbal".

"A fost un conflict verbal, nu ştiu dacă... totdeauna se poate mai mult. Dumneavoastră vă aşteptaţi că în anul 2022 Rusia va ataca Ucraina? Eu nu credeam", a răspuns Marcel Ciolacu, întrebat dacă se aştepta să fie mai mult decât un conflict verbal.

Ciolacu a mai spus că nu cunoaşte detaliile conflictului.

"Am auzit şi eu de el, erau un pic nervii... de când s-a votat respingerea unei aberaţii legislative, ca să fim corecţi, de o majoritate covârşitoare, dar s-a încercat să se creeze un anumit scandal şi o anumită emoţie de care suntem obişnuiţi de pe timpul USR, din câte ţin eu minte. Nu au fost până acum lovituri fizice în Parlament şi ştiţi că am modificat regulamentul ca să nu se întâmple acest lucru", a adăugat liderul PSD.

Liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis, şi deputatul AUR Dumitru-Viorel Focşa au avut, marţi, un schimb de replici dure pe holul Parlamentului, reprezentantul AUR adresând mai multe ameninţări.

Discuţiile au pornit după ce propunerea legislativă "Legea suveranităţii - Legea pentru protejarea interesului superior şi suveran al poporului şi al cetăţeanului român", iniţiată de AUR, a fost respinsă de plen.

La ieşirea din sala de plen, Dumitru Focşa l-a ameninţat pe Alfred Simonis cu bătaia, acuzându-l că vorbeşte urât.

"Băi, nesimţitule, valutistule, cum vorbeşti cu noi?", i-a spus Focşa lui Simonis, iar acesta a răspuns: "Dispari de aici!".

Ulterior, Focşa a explicat presei că Simonis a ţipat la el. "Nu ştiţi discuţia din interior. A ţipat la mine. (...) Da, i-am spus: 'te calc în picioare'. Nu o aduci pe mama în discuţie. Eşti om politic. Mama e decedată de doi ani de zile", a precizat Focşa.


ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.