Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Marcel Ciolacu: Florin Cîțu a copiat prost IMM Invest de la PSD

Inquam Photos / Octav Ganea
Marcel Ciolacu

Liderul interimar PSD Marcel Ciolacu a declarat marți după o ședință a conducerii centrale a partidului că IMM Invest lansat de Guvernul Ludovic Orban a fost „copiat prost” după un program înființat de fostul guvernare social-democrată în 2017.

  • „In ce priveste vestitul si celebrul site al dlui Citu, dl Citu a transformat ministerul Finantelor intr-o posta (...) Nu a făcut o convenție cu băncile foarte clară, ca Ministerul de Finanțe să fie decidentul celor care accesează această platformă și acești bani, aici vorbim de IMM-uri, vorbim de 60% din PIB și de 60% din angajații din România. Băncile vor hotărî cine va primi și cine nu va primi acest credit. Fără un accept prealabil din partea băncii, degeaba accesezi site-ul domnului Cîțu. Domnul Cîțu primește pe acest site anumite documente pe care le centralizează și le direcționează către bănci pentru analiză”, a spus Ciolacu.
  • „Site-ul si proiectul au fost copiate dupa IMM Invest al PSD din 2017. Îl regăsiți în Ordonanța de Guvern 110 din 2017. La fel cum domnul Orban a copiat programul de guvernare al PSD pe care l-a folosit în Parlament, același lucru l-a făcut și domnul Cîțu. Singura problemă e că l-a copiat prost”, a mai spus președintele PSD.

Siteul immimvest.ro poate fi accesat de marți dimineață. Înscrierile online se vor desfășura în sesiune continuă, până la sfârșitul anului 2020 și până la epuizarea plafonului alocat de 15 miliarde de lei, au anunțat autoritățile.

În cadrul programului IMM INVEST s-au înscris 22 de bănci finanțatoare care vor acordă credite/linii de credit pentru investiții în valoare de până la 10.000.000 lei, garantate de stat până la maxim 80%, durata finanțării fiind de până la 72 de luni. Rată dobânzii - Robor la 3 luni +2%/an, este subvenționată 100% de la bugetul de stat. Pentru IMM–urile care solicită credite/linii de credit pentru capital de lucru, finanțările pot ajunge până la 5.000.000 lei, garantate până la 80% în cazul întreprinderilor mijlocii și până la 1.000.000 lei, cu garantare de maxim 90%, în cazul întreprinderilor mici și micro. Durata finanțării pentru capital de lucru este de maxim 36 de luni, cu posibilitatea de prelungire pentru încă 36 de luni, rată dobânzii fiind Robor la 3 luni +2,5 %/an. În cazul ambelor tipuri de credite, dobânda, costurile de acordare, monitorizare și administrare a garanțiilor acordate în numele și contul statului, vor fi suportate de la bugetul de stat, până la dată de 31.12.2020, cu posibilitate de prelungire.

Vezi si: VERDICT POLITIC cu Dana Budeanu, episodul 45: Masca Orban! .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.