Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO - Marcel Ciolacu le răspunde celor din USR: 'Iulian Iancu nu a lucrat sau lucrează pentru un stat străin'

captura Facebook
Marcel Ciolacu Chisinau

Fostul deputat Iulian Iancu a fost validat, miercuri, de comisiile parlamentare de specialitate pentru funcţia de membru în Comitetul de Reglementare al ANRE. Au fost 27 de voturi în favoarea candidaturii lui Iulian Iancu, propus de PSD pentru această funcţie. S-au înregistrat 6 voturi "împotrivă". Marcel Ciolacu, președintele PSD, susține că Iancu nu lucrează pentru un stat străin, asta după ce USR a făcut astfel de acuzații.

„Iulian Iancu este propunerea PSD pentru un post de membru la ANRE, este susţinută de către mine pentru faptul că este un specialist în domeniu.

Eu nu am ştiinţă în acest moment că există vreo problemă în ceea ce-l priveşte pe domnul Iulian Iancu, că ar fi lucrat sau că lucrează cu alt stat străin

Dimpotrivă, ce ştiu cu certitudine de sută la sută este că domnul Iulian Iancu este un specialist pe zona de energie.

Îmi aduc aminte că a existat o guvernare de dreapta timp de doi ani. Domnul Iulian Iancu nici măcar nu mai era parlamentar. Nu cred că este de vină Iulian Iancu şi nici PSD, dimpotrivă am văzut că PSD a rezolvat această Lege offshore şi onshore.

Legea offshore e foarte bună pentru România”, a spus miercuri Ciolacu.

USR acuza PSD că propune un om promovat de ruși.

„Iulian Iancu a fost intens promovat de propaganda rusească din România şi autor al legii offshore care a blocat timp de 3 ani începerea exploatării gazelor din Marea Neagră, acţiune care a accentuat dependenţa României de gazul rusesc. În 2019, preşedintele Klaus Iohannis i-a refuzat numirea în funcţia de vicepremier pentru teme economice acuzându-l că periclitează „decizii asumate, în numele statului român, în baza parteneriatului strategic cu statele occidentale”. Acum, în 2022, în plină criză energetică şi cu un război în plină desfăşurare la graniţele României, Iulian Iancu a devenit bun? Interesele cui le va servi el la conducerea ANRE?”, arăta USR într-un comunicat.

Candidatura lui Iulian Iancu urmează să fie supusă votului plenului reunit al Parlamentului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.