Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Marcel Vela anunță MARELE PROIECT votat în Guvern: Investiții de 3,2 miliarde de lei, se cumpără 12 elicoptere și bărcia dezastre

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Marcel Vela gest

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat, joi seara, că Guvernul a adoptat o hotărâre care aprobă nota de fundamentare a proiectului „Viziune 2020”, prin care vor fi cumpărate echipamente pentru echipajele de intervenție, cum ar fi elicoptere, bărci și autospeciale.

Citește și: Florin Cîțu, despre o importantă autostradă din România: Nu se va termina nici anul acesta, nici anul următor și cred că nici în mandatul nostru

Acest proiect are o valoare totală de 3,2 miliarde de lei, din care 2,7 miliarde sunt fonduri europene, susține ministrul de Interne.

„Astăzi, Guvernul a adoptat o hotărâre prin care aprobă Nota de fundamentare referitoare la necesitatea şi oportunitatea cheltuielilor aferente proiectului de investiţii 'Viziune 2020' . Este vorba despre finanţarea proiectului care se realizează din fonduri externe nerambursabile în limita sumelor aprobate anual cu această destinaţie, inclusiv din bugetul Ministerului Afacerilor Interne. Suma totală este de 3.263.410.000 lei, echivalentul a 681.904.797 de euro, din care UE susţine în lei, echivalentul a 2.767.255.000 de lei, reprezintă finanţarea de 84,8%. Cofinanţarea este de 15%, în valoare de 489.000.000 de lei, iar o cheltuială neeligibilă de 0,2%, de 6.644.000 de lei. Adică, din această sumă extrem de mare pentru o investiţie de o asemenea anvergură, de 3,2 miliarde de lei, 2,7 miliarde sunt susţinute din fonduri europene. Proiectul vizează creșterea nivelului de pregătire pentru o reacție rapidă și eficientă la dezastre a echipajelor de intervenție”, a spus Marcel Vela.

Citește și: Primul vaccin anti-COVID-19 va fi testat într-o săpămână! Unde va fi făcut primul vaccin

Prin acest proiect urmează să fie achiziționate, printre altele, 60 de autospeciale de descarcerare, 276 de autospeciale de stingere, 33 de centre de comunicații, 42 de autospeciale de primă intervenție, o navă multirol, trei șalupe multirol și un centru național de răspuns la dezastre.

„Sunt prevăzute în această sumă de 3,2 miliarde de lei și un număr de 12 elicoptere. Șase elicoptere ușoare, deja în formă de achiziție și livrare, iar șase elicoptere medii și grele pentru uscat și pentru zona maritimă, care sunt în prezent în procedură de negociere competitivă. Este prevăzut ca şi achiziţie un număr de: 60 de autospeciale de descarcerare, 49 de containere cu echipamente individuale de protecţie, 63 de camioane cu sistem hidraulic de încărcare-descărcare, 276 de autospeciale de stingere cu apă şi spumă, 33 de centre de comunicaţii pentru punctele de comandă mobilă medii, 18 autoplatforme, 42 de autospeciale de primă intervenţie pentru lucrul cu apă la înaltă presiune şi hidroperforare, o navă multirol, 3 şalupe multirol şi un centru naţional de răspuns la dezastre unde toţi cei care lucrează în acest domeniu vor avea un centru operaţional de comandă la nivelul Capitalei.”, a mai spus Marcel Vela.

Citește și: Atac dur la adresa lui Traian Berbeceanu: Nu ești decât un lacheu ce-i duce zilnic cafeaua lui Vela .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.