Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Marele ȘOC avut de Vladimir Putin în timpul pandemiei: 'Depinde, fără nicio exagerare, de viitorul țării noastre și al civilizației ruse în general'

Vladimir Putin

Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, susține într-o conferință cu studenții că pandemia a arătat că țara sa este un stat cu tehnologii și nu o „țară a benzinăriei”, relatează TASS.

Pandemia de coronavirus a arătat că Federația Rusă este o țară cu tehnologii avansate și nu doar o „țară a benzinăriei/petrolului” așa cum încearcă să-și imagineze forțele externe.

Vladimir Putin a declarat în cadrul unei conferințe că în toată țara - atât în ​​școli, cât și în instituțiile de învățământ superior și secundar - a fost posibilă organizarea acestuia în timpul pandemiei de Covid-19. Potrivit lui Putin, acest lucru indică disponibilitatea țării de a „împinge acest proces puțin mai mult” și de a face față provocărilor pandemiei. „În special, totul a ieșit bine în ceea ce privește pregătirea personalului”, a spus președintele.

„Aceasta înseamnă că mai avem multe de lucrat, dar acest lucru sugerează că nu suntem doar o țară de petrol/benzină, așa cum unii încearcă să ne prezinte, dar aceasta este o țară cu noi capacități tehnologice pronunțate, pe care suntem capabili să le dezvoltăm rapid, să ne adaptăm la provocările de astăzi ", a subliniat el.

„Crești, te maturizezi și toate acestea au loc într-o lume în schimbare rapidă, în care tehnologiile se dezvoltă rapid, afectând cele mai diverse domenii ale vieții noastre, în care noile progrese științifice de astăzi fac posibilă realizarea a ceea ce părea a fi fantezie absolută ieri. Și este important ca ritmul acestor schimbări sunt enorme și vor crește doar", le-a spus studenților.

Potrivit acestuia, lumea, chiar și acum dificilă, devine din ce în ce mai complexă. El a adăugat că „astăzi nimeni nu poate spune cu certitudine absolută ce materii vor fi studiate în liceu de către actualii elevi de clasa întâi, ce abilități și specialități vor fi cele mai solicitate în anii 2030”.

"Voi, ca adulții, împreună cu voi, urmăm cu toții o cale absolut neexplorată. Cu toate acestea, probabil că a fost întotdeauna așa, dar ritmul schimbărilor actuale este în creștere", a subliniat Putin. "Dar, indiferent cât de rapid este ritmul schimbării, există lucruri care vor rămâne de neclintit și vor fi o bază morală solidă, un ghid de încredere care vă va ajuta întotdeauna să găsiți calea cea bună în viață. "

Liderul de la Kremlin a explicat că „aceasta este, în primul rând, istoria noastră, respectul pentru istoria țării, cultura noastră, care ne-a dat nouă și întregii omeniri o galaxie cu nume strălucitoare, un număr imens de capodopere, acestea sunt tradițiile noastre, memoria noastră comună care ne leagă indisolubil de strămoșii noștri”.

Potrivit lui Putin, dezvoltarea viitoare a Rusiei și a civilizației ruse depinde de cât de eficient sunt rezolvate sarcinile dezvoltării tehnologice.

„Avem un concept al dezvoltării noastre tehnologice, există șapte domenii majore identificate, provocările cu care se confruntă țara noastră. Acestea sunt provocări demografice și tehnologice, acestea sunt [provocări] naturale, schimbările climatice și așa mai departe. Vom putea rezolva aceste probleme în mod eficient în funcție de cât de competitivi vom fi, depinde, fără nicio exagerare, de viitorul țării noastre și al civilizației ruse în general, în sensul larg al cuvântului", a spus președintele.

El a adăugat că fiecare problemă tehnologică este importantă, iar eșecul în soluționarea chiar și a uneia dintre ele reprezintă un risc pentru Rusia să rămână „pe marginea dezvoltării civilizației mondiale”. În același timp, Putin a remarcat rolul important al elevilor de astăzi în îndeplinirea sarcinilor cu care se confruntă statul.

"Este important ca oameni ca tine, tineri, dotați, să se regăsească, să aleagă ceea ce ești gata să-ți dedici întreaga viață. Dacă se întâmplă acest lucru, dacă se face o alegere atât de bună, atunci vei avea cu siguranță un succes fenomenal în viață", a spus Putin.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.