Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Marele trofeu Crizantema de Aur 2022 a fost câștigat de unul dintre preoții preferați ai lui ÎPS Teodosie: E cel mai longeviv festival muzical din România

Preotul Florin Popa din Constanța a câștigat Marele Trofeu „Crizantema de aur” 2022 la Concursul de Interpretare. Cea de a 55-a ediție a Festivalului de romanțe „Crizantema de Aur” s-a desfășurat la Târgoviște în perioada 20-22 octombrie.

Florian Popa, câștigătorul marelui trofeu, este preot la Biserica „Sfânta Parascheva” din Constanța și membru al Coralei „Armonia”.

La festival au participat atât artiști din țară, cât și din Republica Moldova, Ucraina și Serbia, scrie basilica.ro.

Pe parcursul celor 3 zile ale festivalului s-au desfășurat mai multe evenimente: Concursul de Interpretare, Concursul de Creaţie, Gala laureaților, Microrecitaluri medalioane omagiale, Concertul omagial „Eugen Doga – 85 de ani” și Concertul „Tinerețea Romanței”, informează Radio România Constanța.

Cele două concursuri din cadrul Festivalului au avut fiecare câte 9 premianți. La secțiunea Creație, Trofeul „Crizantema de Aur 2022” a fost câștigat de Nicolae Caragia din Ilfov.

Festivalul Naţional de Interpretare şi Creaţie a Romanţei „Crizantema de aur” este cel mai longeviv festival muzical din România, organizat neîntrerupt din anul 1968 la Târgoviște, cu scopul promovării Romanței ca gen muzical de patrimoniu al culturii naționale.

„Crizantema de Aur” s-a desfășurat prima dată în 19-21 decembrie 1968. Festivalul s-a organizat fără întrerupere timp de 55 de ani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.