Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Mărturii din Maternitatea Bega - Spitalul a fost desemnat exclusiv pacientelor și bebelușilor infectați cu noul coronavirus

Europa FM
doctor medic spital

"Suntem toți o mare familie aici și în fiecare seară ne rugăm împreună cu pacientele să depășim cu bine acest moment". Este declarația înecată în lacrimi a unui medic de la Maternitatea Bega din Timișoara, potrivit TVR.

Spitalul este de mai bine de o lună în prima linie de luptă împotriva COVID-19. Aici, munca medicilor, a asistentelor și a infirmierelor este cu atât mai grea cu cât, dincolo de boală, trebuie să lupte și cu tristețea sau chiar cu depresia proaspetelor mămici.

Izabella Petre are 42 de ani și de aproape un deceniu lucrează în locul în care "minunea" se naște cu prima respirație.

La Maternitatea Bega din Timișoara, Izabella a ajutat la nașterea a mii de bebeluși. A depășit multe cumpene, însă recunoaște că nimic nu a pregătit-o pentru năpasta adusă de virusul COVID-19.

De peste o lună, doctorița a fost nevoită să câștige în fiecare zi lupta - profesional, dar mai ales uman.

Citește și: Managerul Ambulanței București, DATE SURPRIZĂ în a doua zi de Paști: ce s-a întâmplat cu apelurile la 112

Maternitatea Bega din Timișoara este de 5 săptămâni spital desemnat exclusiv pacientelor și bebelușilor infectați cu noul coronavirus.

Vorbele Izabellei Petre sunt înecate în lacrimi atunci când povestește despre durerea pacientelor infectate cu noul coronavirus. Ea însăși mamă a doi copii, Izabella nu poate fi indiferentă în fața dramei prin care trec aceste mame.

Pentru că mamele nu au voie să își părăsească salonul, singura legătură cu bebelușii este telefonul de la Secția de neonatologie. Zilnic sună ca să poată afla noutăți despre copilul lor, pe care multe dintre ele nici nu au apucat să îl vadă sau să îl audă.

Vocea Izabellei Petre redevine fermă atunci când este întrebată dacă se teme de acest virus ucigaș. Datorită măsurilor stricte adoptate de întregul personal, niciun angajat al maternității nu s-a îmbolnăvit de noul coronavirus.

Săptămâna trecută, 8 mămici s-au vindecat și au putut pleca de la Maternitatea Bega acasă. Lupta însă continuă pentru mămicile și bebelușii rămași.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.