Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO După masacrul de la o şcoală din Texas, Donald Trump cere înarmarea cetăţenilor pentru 'a lupta împotriva răului din societatea noastră'

Donald Trump nebun

Fostul preşedinte, Donald Trump, a cerut vineri "înarmarea cetăţenilor" pentru a lupta împotriva "răului din societatea noastră", care, a spus el, se află în spatele masacrului de la şcoala primară din Texas, transmite AFP.

Miliardarul republican a luat cuvântul în faţa celui mai mai important lobby american al armelor de foc, care, întâmplător, şi-a ţinut convenţia anuală la câteva sute de mile de oraşul din Texas unde a avut loc masacrul în care au fost ucişi 19 copii şi două profesoare.

"Existenţa răului în societatea noastră nu este un motiv pentru a dezarma cetăţenii care respectă legea", a spus fostul preşedinte."Existenţa răului este motivul pentru care este necesară înarmarea cetăţenilor care respectă legea", a spus el.

Donald Trump l-a acuzat pe succesorul său, Joe Biden, şi Partidul Democrat că exploatează politic "lacrimile familiilor îndoliate" încercând să adopte legi privind armele.

Ca răspuns la apelurile de limitare a numărului armelor, conservatorii vin cu contra-argumentul unei mai bune tratări a problemelor de sănătate mintală ale americanilor, aspect asupra căruia Donald Trump a insistat în mod deosebit vineri. Atacatorul era un "nebun scăpat de sub control", a estimat fostul preşedinte."Va arde în iad", a promis el.

Donald Trump a cerut, de asemenea, o securitate sporită în şcolile americane, sugerând instalarea de "garduri zdravene" şi detectoare de metale în faţa şcolilor, precum şi înarmarea profesorilor.

"Am cheltuit trilioane de dolari în Irak și Afganistan și nu am primit nimic în schimb", a continuat Trump în discursul de vineri, stârnind aplauze puternice. "Înainte de a construi națiuni în restul lumii, ar trebui să construim școli sigure pentru proprii noștri copii în propria noastră națiune".

La începutul acestei luni, Congresul SUA a votat cu o majoritate covârșitoare trimiterea unui ajutor militar de aproape 40 de miliarde de dolari către Ucraina. În total, Congresul a aprobat aproximativ 54 de miliarde de dolari pentru Ucraina după invazia Rusiei din februarie.

Trump a respins apelurile pentru înăsprirea controalelor asupra armelor de foc, afirmând că americanilor decenți ar trebui să li se permită arme de foc pentru a se apăra împotriva "răului".

În schimb, el a propus o "revizuire de sus în jos" a siguranței școlare, cu puncte de intrare fortificate, inclusiv detectoare de metale și cel puțin un polițist înarmat în fiecare campus. El i-a acuzat pe democrați că blochează astfel de măsuri de securitate.

Fostul președinte republican și-a început discursul citind numele victimelor împușcăturilor din Uvalde, fiecare dintre ele fiind marcată de un clopoțel.

Cu câteva minute mai devreme, la aceeaşi convenţie a National Rifle Association (NRA), senatorul de Texas, Ted Cruz, a estimat că interzicerea sau confiscarea armelor ar duce la o creştere a criminalităţii."Multe mai multe mame singure ar fi agresate, violate sau ucise în metrou", a spus el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.