Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO MASACRU la protestele din Columbia: Președintele a decis să trimită armata

columbia

Preşedintele columbian Ivan Duque a declarat vineri seară că asistenţă militară va fi trimisă pentru a sprijini poliţia din departamentul Cauca după ce mai multe persoane au murit în proteste la începutul zilei, informează sâmbătă DPA.

"Începând din această seară, va începe implementarea maximă a asistenţei militare", a spus preşedintele într-un comunicat emis din capitala provinciei Cali (vest).

"Nu putem avea insule de anarhie în această ţară", a declarat Duque, scrie agerpres.ro.

Mai înainte în timpul zilei, guvernatorul din Cauca, Clara Luz Roldan, a anunţat o restricţie de circulaţie de la 19.00 la 5.00 pentru "a apăra sănătatea, viaţa şi siguranţa rezidenţilor din Cauca", a spus ea.

Patru persoane au murit vineri în Cali în ciocniri armate după blocarea unor străzi ce a afectat mobilitatea locuitorilor şi a bunurilor, potrivit mass-media locale.

De la sfârşitul lunii aprilie, au avut loc numeroase proteste în diferite oraşe din ţara sud-americană. De miercuri, cel puţin 42 de persoane au murit în legătură cu demonstraţiile.

Iniţial, manifestanţii au protestat împotriva unei reforme fiscale care de atunci a fost retrasă. Opoziţia faţă de o reformă a sănătăţii - acum de asemenea abandonată - şi pledoaria pentru procesul de pace fragil au devenit atunci noi probleme care i-au scos pe oameni în stradă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.