Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Medicul Adrian Marinescu, de la Spitalul 'Matei Balș': 'Vârful epidemiei în România va fi atins, cel mai probabil, după Paști'

Inquam Photos / Octav Ganea
coronavirus medic masca

Medicul Adrian Marinescu a declarat, la TVR că vârful epidemiei de COVID-19 va fi atins cel mai probabil după sărbătorilor pascale, când e posibil să intre mai mulți români în țară din zone afectate de coronavirus, anunță stiri.tvr.ro.

Medicul Adrian Marinescu a declarat astăzi la TVR că era o situație de așteptat să avem mai multe îmbolnăviri și în consecință mai multe cazuri grave și decese, iar situația va escalada în următoarele luni.

”Până acum am avut în mare parte tineri infectați, era de așteptat să avem și cazuri mai grave. Aș pleca de la partea de informație clară. Dacă e să ne raportăm la număr de îmbolnăviri și număr de decese, noi suntem clar sub media europeană. La noi e undeva la 1%, media europeană e 3%. Sigur că dacă va crește numărul de îmbolnăviri, va crește și numărul cazurilor grave, cu boli preexistente. Și toate cele opt cazuri de deces au avut aceste condiții, și persoane în vârstă, și cu boli preexistente”, a spus medicul Adrian Marinescu.

Citește și: Radu Tudor recționează după declarațiile președintelui: Bunicii noştri au stat în tranșee ani de zile

Medicul spune că ”istoria de COVID-19 va fi scrisă de fiecare dintre noi”. ”Vom avea mai multe cazuri, e evident. Dacă lucrurile vor scăpa de sub control va depinde de fiecare dintre noi, de măsurile pe care le luăm de cât de stricți suntem acum. Așa că mai bine să ne chinuim acum și să ne bucurăm pe urmă”, a spus Marinescu.

Întrebat când crede că vom atinge în România vârful epidemiei de coronavirus, medicul Adrian Marinescu a spus: ”Cel mai probabil după sărbătorile pascale. Depinde de situația din țară, de cum sunt luate măsurile, că vor veni multi la granită. Sunt mai mulți facturi care pot influența. Mai multe cazuri înseamnă de ordinul miilor. În momentul acesta e o transmitere comunitară și atunci lucrurile se leagă. Cele mai multe cazuri probabil vor fi ușoare, dar vom avea și forme grave. După ce se va ajunge la platou, numărul de cazuri va scădea, dar asta nu se va întâmpla repede, vor fi niște luni de zile, în care vom avea creștere, apoi scădere”, a spus Marinescu.

Citește și: Klaus Iohannis anunță noi restricții: Ce a fost până acum o recomandare devine o obligație

El a precizat că oamenii au nevoie de măști atunci când merg într-un loc închis, cum e supermarketul, unde sunt mai multe persoane și riscul de transmitere crește.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.