Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Medicul Adrian Streinu-Cercel arată situația: 'Cam 80% din populație trebuie vaccinată ca să nu avem sezon de gripă. 8% s-a vaccinat'

Inquam Photos / Octav Ganea
Adrian Streinu-Cercel

Aproximativ 80% din populația României ar trebui vaccinată astfel încât în țara noastră să nu mai avem sezon gripal, a explicat Adrian Streinu-Cercel, directorul Institutului „Matei Balș”. În prezent, cam 8% din populația țării este vaccinată.

„O să mai vină câteva zile de frig. Virusul gripal se transmite foarte ușor, pe calea aerului. Nu e dureros. E o înțepătură ușoară. (...) Cam 80% din populație ar trebui vaccinată ca să nu mai avem sezon de gripă. 8% s-au vaccinat. Nu știu cât costă, dar nu e scump. E ieftin. Și asta pentru că cealaltă componentă a oamenilor sănătoși nu se înscriu la farmacie (pentru a primi vaccinul antigripal, n.r.)”, a declarat dr. Adrian-Streinu Cercel la Marius Tucă Show.

Citește și: Rareș Bogdan, replică dură pentru Marcel Ciolacu: V-a dat Dragnea lecții de comunicare din închisoare?

Potrivit directorului Institutului „Matei Balș” din Capitală, vaccinul antigripal conține componente din structura a patru viruși, doi de tip A și doi de tip B.

„Nu știu cum se face, dar noi suntem surprinși de fiecare că vine gripa. Ce să vezi, anul acesta nu a venit iarna. Virusul de gripă a venit. Eu aș promova următorul lucru – persoanele care au boli cronice, suferă de plămâni, de diabet, ciroză și femeile gravide să se înscrie pe lista medicului de familie undeva în luna aprilie, ca să fie trecut acolo că va primi vaccinul și să îi fie administrat în luna octombrie”, a mai explicat dr. Streinu-Cercel.

Citește și: Fosta șefă TAROM, anchetată! Ce ar fi făcut cu banii pe care îi primea de la companie

Acest vaccin antigripal nu protejează împotriva coronavirusului, a mai precizat acesta.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.