Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Mesajele ascunse din cartea reginei Anne Boleyn

Hever Castle & Gardens
carte Anne Boleyn

O carte despre care se crede că i-ar fi aparţinut lui Anne Boleyn, cea de-a doua soţie a regelui englez Henric al VIII-lea, păstrată până în zilele noastre prin grija prietenilor fostei regine după execuţia ei publică din 1536, conţine câteva mesaje ascunse, sugerează un studiu recent, potrivit DPA.

Se crede că Anne Boleyn, care a fost decapitată după ce a fost acuzată de adulter, ar fi avut asupra ei un exemplar din ''Cartea Orelor'' atunci când a urcat pe eşafod, scrie Agerpres.ro.

Prietenii reginei s-au îngrijit apoi să păstreze cartea, lăsând-o moştenire din generaţie în generaţie ca să nu fie distrusă, este concluzia la care a ajuns o cercetare condusă de studenta Kate McCaffrey.

După moartea reginei, cea mai mare parte a obiectelor care i-au aparţinut lui Anne Boleyn au fost distruse.

Totuşi, acea copie a ''Cărţii Orelor'', o carte de rugăciuni din Evul Mediu, a fost descoperită câteva sute de ani mai târziu, în colecţia lui William Waldorf Astor, care a cumpărat Castelul Hever în 1903. Volumul este în prezent expus în reşedinţa în care a copilărit fosta regină, Castelul Hever, în sud-estul Angliei.

Kate McCaffrey, care a făcut parte din personalul administrativ al Castelului Hever şi urmează studii postuniversitare la Universitatea din Kent, a explicat modul în care a descoperit însemnările de pe paginile cărţii.

Folosind lumina ultravioletă şi un program informatic pentru editarea imaginilor, cercetătoarea a scos la iveală mai multe nume şterse, care aveau legătură cu o prietenă de-a lui Anne Boleyn, Elizabeth Hill.

Cercetătoarea a descoperit numele Elizabeth Shirley, Philippa Gage, John Gage şi Mary West în paginile cărţii.

Kate McCaffrey crede că volumul a fost transmis din generaţie în generaţie de teamă că acesta ar putea ''ajunge în posesia unor răuvoitori''.

''Descoperirea acestor însemnări şterse a fost incredibil de palpitantă şi de neaşteptată, iar pentru noi a fost un privilegiu absolut să putem restabili numele autorilor lor şi să le recuperăm poveştile'', a spus aceasta.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.