Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Mesajul mamei băiețelului de 11 ani din Ucraina care a călătorit singur cu un număr de telefon scris pe mână: A mulțumit cu lacrimi în ochi

www.twitter.com
baiat 11 ani

Hassan, băiețelul de 11 ani din Ucraina care a călătorit singur aproximativ 1.200 de kilometri, până în Slovacia, a impresionat o lume întreagă. Mama acestuia explică cum a ajuns să își trimită singur băiatul, din Zaporojie, unde rușii au bombardat centrala nucleară: "Nu mi-am putut lăsa mama, nu se poate mișca singură".

Hassan are 11 ani și a ajuns în Slovacia la sfârșitul săptămânii trecute, după ce a călătorit singur aproximativ 1.200 de kilometri, din estul Ucrainei. A fost trimis cu un rucsac mic, roșu, în spate, cu o pungă din plastic, cu pașaportul și cu un număr de telefon scris cu pixul pe mână.

Mama lui l-a urcat în tren, iar când a ajuns în sfârșit la graniță a fost ajutat să treacă de către vameși.

În Slovacia, băiețelul a fost primit de voluntari care i-au dat mâncare și apă, în timp ce oficialii de la frontieră au luat legătura cu rudele sale din capitala slovacă, Bratislava, scrie BBC.

De asemenea, el a fost ajutat să ajungă în siguranță la rudele sale din Bratislava, fiindu-i asigurat transportul până acolo.

Într-un videoclip postat de Poliția slovacă, mama băiețelului le mulțumește, cu lacrimi în ochi, tuturor celor care au avut grijă de copilul ei și explică cum a ajuns să își trimită singur băiatul din Zaporojie, orașul încercuit de ruși, din care ea și mama sa nu pot ieși.

"Lângă orașul meu este o centrală electrică pe care rușii o bombardează. Nu mi-am putut lăsa mama. Nu se poate mișca singură, așa că mi-am trimis fiul în Slovacia", a spus Julia Pisecka.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.