Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO - Minerii au ieșit la suprafață: 'Cel mai greu a fost că nu mi-am văzut familia'

Facebook
mineri

Cei aproximativ 80 de mineri blocaţi de șase zile în subteranul Minei Lupeni, la sute de metri sub pământ, au ieșit luni seară la suprafaţă, fiind întâmpinați de soții și copii.

Citește și: Valeriu Gheorghiță anunță când se va renunța la purtarea măștii în România

„E o victorie care apartine in primul rand lui Dumnezeu si pe urma oamenilor care ne-au sustinut”, a spus unul din mineri. El a precizat că nu știe însă dacă pe viitor s-ar putea relua problemele, el spunând că cel mai greu i-a fost ca nu si-a vazut familia. „Sunt bucuros ca mi-am vazut familia, mai presus de bani e familia”.

Alti mineri cred ca sunt sanse mari ca dupa 3 luni de zile sa se regaseasca in aceeasi situatie pentru ca nu au incredere in autoritati.

„Mulțumim lui Dumnezeu. M-am pus în genunchi la ieșirea din mină. Numai Dumnezeu mai putea face... Îmi era frică să nu pățească cineva ceva. Chiar dacă mai sunt mici nelămuriri, nu am vrut să pun în pericol viața minerilor din subteran. Am decis, împreună cu ei să mergem înainte, să ieșim afară”, a spus alt miner la ieșirea din Mina Lupeni.

„Vulcanul e cu voi”, „Unitate”, „Cinste lor, cinste lor minerilor”, au scandat oamenii care i-au așteptat pe mineri să iasă din subteran.

Cei 70 de mineri s-au blocat în subteran în Mina Lupeni, urmă cu 7 zile, ca măsură de protest față de neplata drepturilor salariale.

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, și reprezentanții minerilor care protestează în Valea Jiului au ajuns, luni, la o înțelegere. Salariile restante și alte drepturi salariale vor fi plătite pe 25 și 26 februarie, a anunțat demnitarul.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.