Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Miniştrii au răspuns provocării premierului Florin Cîţu de a spune ce înseamnă vaccinarea pentru ei

florin citu

Mai mulţi miniştri au răspuns provocării premierului Florin Cîţu de a spune ce conţine vaccinul anti-COVID-19 pentru ei. Membrii cabinetului s-au filmat pe câmp, în sala de spectacole, la minister sau pe uliţa unui sat şi au transmis mesaje în care asociază vaccinul cu ideea de libertate, normalitate sau timp petrecut cu familia şi cei dragi, potrivit news.ro.

- Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a răspuns provocării premierului. Într-un mesaj postat pe Facebook, Bode spune că a ales să se vaccineze, pentru că a trecut prin COVID-19 şi pentru că nu vrea să mai treacă printr-o perioadă ca cea în care a fost bolnav.

Bode a filmat un clip de două minute în faţa sediului MAI, având în jur angajaţi din minister, îmbrăcaţi în uniformele de serviciu. În acest context, el spune că s-a decis să se vaccineze pentru că doar aşa se poate proteja pe sine dar îi poate proteja pe cei dragi lui şi pe angajaţii din minister.

„În luna noiembrie anului trecut am fost diagnosticat cu COVID-9. A fost o perioadă dificilă, plină de incertitudini, de nesiguranţă, o perioadă pe care nu vreau să o mai retrăiesc. (...) Pentru mine vaccinul înseamnă viaţă şi siguranţă. Cred în vaccin, cred în oamenii care s-au dedicat ştiinţei, cred în medicii care ne dau o şansă”, este mesajul lui Lucian Bode.

- Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a răspuns şi ea provocării. S-a filmat pe uliţele unei localităţi rurale, transmiţând mesajul conform căruia vaccinul împotriva COVID conţine „o şansă” pentru o mamă care îngrijeşte un copil cu probleme, o şansă pentru un bărbat care munceşte, pentru un bătrân de a-şi mai vedea nepoţii, dar şi „pentru noi toţi”.

- Un alt ministru care a acceptat provocarea premierului este cel al Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu. „Vaccinul conţine pentru noi, diplomaţii, multe lecţii învăţate despre importanţa solidarităţii, nu doar între oameni ci şi între state, despre importanţa eforturilor comune şi a multilateralismului eficient pentru a depăşi o criză fără precedent, despre cum să ne adaptăm şi să fim mai rezilienţi ca societate, ca stat, ca organizaţii internaţionale din care facem parte spre beneficiul direct al cetăţenilor”, transmite Aurescu într-un mesaj filmat.

Minstrul Afacerilor Externe le-a transmis colegilor săi din minister rugămintea de a spune ce conţine vaccinul pentru ei, transmiţând totodată tuturor celorlalţi rugămintea de a se vaccina, pentru a reveni la normalitate.

- Şi ministrul Energiei, Virgil Popescu, a răspuns provocării premierului. El s-a filmat pe un câmp de eoliene, transmiţând un mesaj pro-vaccinare: „Vaccinul ne ajută să revenim la normalitate, vaccinul îmi va permite şi mie să-mi văd fata care este plecată şi care nu a mai putut veni în ţară, (...) vaccinul îmi va perite să merg în vacanţă, să merg la cumpărături, să mă întorc la viaţa normală pe care am avut-o înainte de pandemie”.

Popescu, unul dintre primii miniştri diagnosticaţi cu COVID-19, aminteşte că s-a vaccinat, în primul rând, să scape de mască şi pentru că vrea să trăiască normal.

Ministrul Energiei a explicat de ce s-a filmat pe un câmp eolian: pentru a lansa la rândul său, o provocare către toţi „colegii din energie” să se vaccineze.

- Ministrul Sportului, Eduard Novak, a ales să filmeze singur un clip în care povesteşte ce conţine vaccinul, în opinia sa, el subliniind, într-un mesaj scris, că s-a vaccinat. Purtând echipament de ciclist, ministrul s-a filmat pe un câmp, explicând că a ales „să trăiască liber, sănătos”, să poată merge la competiţii sportive, la teatru sau la alte evenimente.

„Vă recomand să vă vaccinaţi şi voi că numai astfel puteţi să trăiţi şi voi liberi. Mult succes!” le-a transmis ministrul Sportului urmăritorilor săi de pe reţelele de socializare.

- Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, s-a filmat împreună cu nepotul său, arătând că vaccinarea este, pentru el, posibilitatea de a-şi îmbrăţişa nepotul şi familia „fără nicio grijă”, dar şi posibilitatea de a se reîntâlni cu prietenii şi de a reveni la cursuri alături de studenţii cărora le predă.

Ministrul i-a provocat, la rândul său, pe secretarii de stat din Ministerului Agriculturii să spună ce conţine vaccinul pentru ei.

- Şi ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, a răspuns provocării premierului, fiind printre primii membri a cabinetului care au făcut acest lucru. El s-a filmat într-o sală de spectacole, spunând că pentru el vaccinul „conţine siguranţă pentru cei dragi, strângeri în braţe, mese în familie şi posibilitatea de a vedea zâmbete, săli de spectacole pline festivaluri şi eliminarea restricţiilor, predictibilitate”.

Şi Gheorghiu i-a provocat pe secretarii de stat şi pe managerii instituţiilor din subordinea Ministerului Culturii să sună ce conţine vaccinul pentru ei.

Premierul Florin Cîţu a lansat miniştrilor şi liderilor coaliţiei de guvernare o provocare, aceea de a spune ce conţine vaccinul pentru ei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.