Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO - Ministrul Educației, despre cazul elevei care a băut în școală până aproape de comă: 'Directorii sunt coloana vertebrală'

Facebook
Sorin Cîmpeanu

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat joi, despre cazul elevei de 15 ani care a băut în școală și a fost la un pas de comă alcoolică, că „soluția de bază” pentru a nu se repeta asemenea episoade este instalarea de directori pe un singur criteriu, acela al competenței.

O elevă de 15 ani de la o şcoală din Ciolpani, care a băut alcool în unitatea de învăţământ împreună cu colegii, a fost găsită de un profesor aproape în comă alcoolică, iar cadrul didactic a închis-o în sala de sport. De asemenea, colegii au distribuit fotografii cu fata în ipostaze indecente. Pe imaginile filmate în timpul "petrecerii" din clasă, mai multe eleve se aud cum se distrează pe seama fetei că nu face faţă băuturii. "Asta se face mangă. Noi rezistăm până la 4-5 pahare, dar asta de la 3 s-a îmbătat, de la două shot-uri şi un pahar băut gură cu gură", spune o elevă. Poliţia Ilfov, care a deschis o anchetă, a anunțat miercuri că a decis să trimită dosarul Tribunalului, cu propunere de declinare a competenţei către DIICOT.

„Ieri dupa-amiaza dna director si-a inaintat demisia. Este un exemplu prin care trebuie sa intelegem nevoia de profesionalizare si de sustinere a acelor concursuri care sa aiba criteriu unic profesionalizarea, competenta, si niciun alt criteriu, cu inceput pe 14 septembrie. Directorii sunt coloana vertebrala a sistemului de educatie. Daca ai coloana bolnava degeaba poti sa incerci sa pui orice pentru ca nu-ti va rezista coloana, va ceda”, a zis ministrul Educației.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.