Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO | Ministrul Energiei, reacție la bilanțul Gazprom: Cum e posibil ca România să-și fi triplat importurile de gaz rusesc

gazprom

Virgil Popescu, ministrul energiei, reacționează la bilanțul anunțat de Gazprom, potrivit căruia importurile românești de gaz rusesc au crescut în primele opt luni ale anului cu 334%. Popescu afirmă că nu este posibilă o triplare a importurilor, dar există două posibile explicații pentru datele anunțate de compania rusească Gazprom.

„Contează și de unde ai plecat. România, în fiecare an importă în jur de 20% din necesar. În perioada de iarnă nu este suficient gazul din producția internă. Credeți că a crescut cu 300% față de 20%? Nu știu de unde au apărut acele date. Eu cred că a fost luat în calcul inclusiv tranzitul de gaze care se duce prin BRUA spre Ungaria. Noi importăm în fiecare an în jur de 20%. E adevărat că a crescut și exportul din România, pentru că este puțin mai ieftin. A crescut de la 1% la 14%. A crescut exportul, probabil a crescut și importul.

Mai este posibil ca în anii anteriori să fi importat gaz rusesc pe ruta Ungaria, de la alte companii, iar acum să fi cumpărat direct de la Gazprom. Tot gaz rusesc e. Dar cifrele sunt aceleași, consumul e cam același. Anul acesta vom avea 30-35% import, pentru că scăzut și producția, dar s-a dus și o parte din producția internă la export”, a declarat Virgil Popescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.