Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO | Ministrul Finanțelor nu exclude o nouă taxă auto: 'Numai după ce vom avea o discuție bine cumpănită'

taxa auto

Dan Vîlceanu, noul ministru al Finanțelor Publice, nu exclude varianta introducerii unei noi taxe auto, însă doar după găsirea unei variante care să nu genereze probleme de genul celor provocate de precedentele variante ale taxei.

„După toată epopeea taxei auto din România și problemele pe care le-am avut la nivel european, cred că modul în care vom putea rezolva această problemă este numai după ce vom avea o discuție bine cumpănită, astfel încât să nu ne mai trezim că trebuie să dăm banii înapoi la oameni după ce i-am încasat”, a declarat Vîlceanu, joi dimineața, la sosirea la minister.

În luna iunie, prim-ministrul Florin Cîţu a arătat că nu este adeptul unei taxe care să descurajeze înmatricularea autovehiculelor vechi şi că mizează pe măsuri pozitive, care să vizeze reînnoirea parcului auto. Premierul a subliniat că Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă nu prevede introducerea unei taxe auto.

„Acolo nu scrie taxă. Scrie o măsură de descurajare, deci pot să fie mai multe lucruri, o măsură de descurajare a înscrierii autovehiculelor care poluează în România. Şi aici trebuie să fim foarte atenţi cum facem acest lucru. (...) Vom vedea cu ce vine Ministerul Mediului, Ministerul Finanţelor. Vedem ce soluţie vor avea. Am fost foarte clar eu şi în negocierile cu Comisia Europeană, am spus că nu sunt adeptul taxelor, nu îmi doresc taxe, chiar dacă e vorba de taxe de mediu, pentru că pozitiv putem să descurajăm oamenii să îşi cumpere maşini vechi”, a precizat Cîţu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.