Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO - Ministrul Mediului, semnal de alarmă în privința urșilor: 'Suntem în ceasul al doisprezecelea'

Barna Tanczos,

Ministrul Mediului, Tánczos Barna, a vorbit la emisiunea Pe scurt din București despre problema urșilor din România. Oficialul a prezentat planul de acțiuni pentru perioada următoare, precizând că România se află în ceasul al doisprezecelea.

„Imaginie șocante ale recentelor atacuri de urs sunt suficient de convingătoare pentru toți pentru a înțelege că suntem în ceasul al doisprezecelea când mai putem acționa și orice așteptare se soldează cu pierderea de vieți omenești. Nu putem asista cu pasivitate cum viețile și bunurile materiale ale oamenilor sunt puse în pericol din cauza amânării și lașității guvernelor anterioare.

În primele câteva luni de guvernare am rezolvat o problemă neglijată de aproape șase ani. Din 2016 în România nu s-a intervenit în controlarea înmulțirii populației de urși bruni, iar consecințele acestea se văd acum. Voi continua să susțin ferm că viața umană este primordială și voi face tot posibilul să vă asigur, că și în perioada următoare ministerul pe care-l conduc va acționa în modul cel mai corect și eficient în acest sens. Săptămâna aceasta a fost publicată în Monitorul Oicial OUG care permite îndepărtarea imediată a urșilor agresivi din localități”, a spus Tanczos Barna, ministrul Mediului.

„De acum urșii periculoși pot fi îndepărtați din intravilan imediat cu mult mai puțină birocrație și fără aprobări speciale de la București; vom monitoriza populația de urși din fonduri europene; ajutăm persoanele afectate de inundații cu lemn pentru construcții; vom sancționa mai aspru importatorii de deșeuri ilegale, respectiv vom monta colectoare de deșeuri pe râuri”, a mai adăugat ministrul.

Context

Pentru estimarea numărului de urși care trăiesc în România, animalele vor fi numărate prinprobe ADN, în cadrul unui proiect în valoare de 53.5 milioane lei, din fonduri europene, anunță Mediafax.  Proiectul a fost anunțat miercuri în cadrul unei conferințe de presă comune a ministrului Mediului, Apelor și Pădurilor, Barna Tánczos, a ministrului Investițiilor și Proiectelor Europene, Cristian Ghinea și a secretarului de stat din cadrul MIPE, Csilla Hegedüs (mai multe pe acest subiect aici).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.