Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO - Ministrul Sănătății anunță ANCHETAREA comitetului care monitoriza datele raportate: Ioana Mihăilă îi ia apărarea lui Vlad Voiculescu

Inquam Photos / Octav Ganea
Ioana Mihăilă

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, este prezentă, luni, în plenul Camerei Deputaţilor, la "Ora Guvernului", pentru a prezenta raportul Comisiei privind diferenţele de raportare a deceselor la persoane cu COVID-19, la solicitarea PSD. Ioana Mihăilă susține că responsabilii din Comitetul care monitorizau datele raportate COVID-19 vor fi anchetați disciplinar.

„Ați întrebat de ce nu au fost evaluate periodic: tocmai în mandatul lui Vlad Voiculescu au fost evidențiate diferențele dintre cele două baze de date, diferențe după care așa cum ați văzut și în raport s-au accentuat în acele periaode în care valurile pandemice au fost mai importante.

Ați întrebat de intervențiile în baza de date din luna martie: acele modificări care au fost realizate după ce colegii mei au observat diferențele urmăreau tocmai asigurarea corectitudinii datelor prin chei de verificare la STS. Nu îngreunau raportarea. Au fost excluse foarte multe din câmpurile care erau greu de completat.

Ați întrebat de repsonsabilii din Ministerul Sănătății care priveau tocmai monitorizarea datelor raportate: resposabilul e un  comitet numit în mandatul precedent numirii lui Vlad Voiculescu și vom lua toate măsurile  pentru cercetarea disciplinară a acestora”, a declarat Ioana Mihăilă în Parlament.

Miercurea trecută, Biroul permanent al Camerei a luat decizia de a o invita pe Ioana Mihăilă în plen, în urma unei solicitări făcute de deputaţii PSD.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.