Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO | Ministrul Sănătăţii, despre vaccinarea anti-COVID a copiilor: 'Aşteptăm cu nerăbdare. Va fi nevoie de acordul părinţilor'

Inquam Photos / Octav Ganea
Ioana Mihăilă

Ioana Mihăilă, ministrul Sănătăţii, a anunţat că România aşteaptă cu nerăbdare ca Agenţia Europeană a Mediacamentului să aprobe vaccinarea anti-COVID a copiilor între 12 şi 15 ani, eveniment care ar putea avea loc vineri, 28 mai.

"Aşteptăm cu nerăbdare decizia EMA (Agenţia Europeană a Medicamentului). Cât de repede posibil vom aproba şi noi şi incepe vaccinarea la acestă grupă de vârstă. Evident că această vaccinare va avea nevoie şi de acordul informat al părinţilor. Sperăm să existe o colaborare bună, astfel încât copiii să se vaccineze în număr cât mai mare", a declarat ministrul Sănătăţii.

Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) se va pronunţa vineri în privinţa autorizării vaccinului Pfizer-BioNTech pentru tinerii cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani, au anunţat reprezentanţii acestei autorităţi de reglementare, citaţi de AFP.

Dacă va fi aprobat, serul Pfizer va deveni primul vaccin autorizat de EMA pentru a fi administrat adolescenţilor din cele 27 de ţări al Uniunii Europene. Pentru moment, acest vaccin este autorizat doar pentru persoanele de peste 16 ani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.