Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Ministrul Tanczos Barna demască HAOSUL: Nu există dovezi că ursul împușcat era ursul Arthur

cdep.ro
Tanczos Barna

Nu există dovezi ca ursul împușcat de prințul Emanuel von und zu Liechtenstein este ursul Arthur, spune ministrul Mediului, Tanczos Barna.

„Nu avem poză cu ursul care cobora în localitate. Acolo se vorbea de mai multe exemplare care creează probleme. S-a dat aprobare, s-a emis acel raport pentru un exemplar și a fost extras un exemplar. Căutăm acum dovada monitorizării și încercăm să identificăm ursul Arthur ca să putem compara doveile din dosar cu cele care se referă la ursul Arthur. (...) Există un proces verbal în acest sens. Nu există film sau poze. Din acele procee verbale de monitorizare se spunea că era în cursul serii”, spune ministrul mediului, Tanczos Barna, întrebat dacă există vreo dovadă că ursul împușcat e același exemplar cu cel care a cauzat pagube.

Citește și: Judecătoarea Adriana Stoicescu îl CALCĂ în picioare pe Stelian Ion: Plecați acasă, domnule ministru! Aveți în sânge secretarul de partid

Potrivit reprezentanților Ministerului Mediului, nu există poze în perioada de monitorizare.

În ceea ce privește identificarea ursului ucis, ministrul a afirmat că aceasta se va face prin probe ADN.

„Până în momentul apariției acestor informații în presă, Ministerul n-a deținut nicio informație cu privire la existența ursului Arthur, însă certitudinea există în ceea ce privește exemplarul recoltat. Din exemplarul recoltat s-au cerut probe ADN și am trimis la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Silvicultură. În ceea ce privește exemplarul recoltat avem certitudinea și posibilitatea identificării. Pentru a compara aceste mostre ADN cu ceva vom solicita informații de la acele organizații care au avut posibilitatea sau au făcut monitorizare. În acelați timp vom solicita și poze, pentru a compara poza din dosarul de extragere cu celelalte poze. Este relativ greu pentru că pozele nu sunt în aceeași perioadă, poza de recoltare este din iarnă, pozele celelalte pe care le-am văzut și eu pe internet sunt din alte perioade, dar certitudinea poate fi oferită de mostrele ADN”, a mai spus ministrul Mediului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.