Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO | Ministrul Vîlceanu: Comisia Europeană, îngrijorată că România ar vrea renegocierea PNRR - 'Nu o vom face niciodată'

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Dan Vîlceanu

Ministrul proiectelor europene, Dan Vîlceanu, afirmă că România nu va renegocia PNRR, în ciuda insistențelor PSD de eliminarea a plafonului alocat pensiilor în PIB (9,4%). Vîlceanu afirmă că reprezentanții Comisiei Europene s-au arătat îngrijorați că România ar putea pretinde o asemenea negociere.

Pornind de la tema eventualei creștero a contribuției la pilonul II de pensii, Dan Vîlceanu a precizat:

„Câtă vreme există această dezbatere permanentă, în care o parte a guvernului spune ceva și vine cealaltă parte și spune altceva, nu văd ca în viitorul apropiat, la nivel de săptămâni, să existe un act normativ. Din păcate, trebuie să recunosc că genul ăsta de documente, cum e și PNRR, care e o colecție de reforme de care românii au nevoie de 30 de ani, sunt prezentate în spațiul public diferit. Unii spun că sărăcește românii, unii spun că e foarte bine pentru români. Lucrurile astea se întâmplă pentru că nu toți românii stau să citească 1500 de pagini cât are PNRR să vadă dacă acest PNRR le este benefic sau nu. Din punctul meu de vedere, primul lucru pe care ar trebui să îl facem, ca membri ai aceluiași guvern, este să ne limităm la obligațiile pe care Guvernul României le are printr-un document semnat, la care suntem parte. Altfel, să știți că nu va fi nimic bun.

Nu vă ascund faptul că au existat îngrijorări la Comisia Europeană imediat ce au apărut iarăși asemenea discuții în spațiul public. Ne-au și întrebat imediat dacă există această posibilitate, să mergem să renegociem. Vă anunț că renegocierea PNRR înseamnă renegocierea de la zero. Nu o vom face niciodată. Dacă vrei să renegociezi, iei totul de la zero. Adio granturi, adio tot. Pică tot”, a declarat Vîlceanu, după ședința de guvern.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.