Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO - 'Minitsunami' după cutremurul de 7 grade Richter care a zguduit Turcia și Grecia

googleusercontent.com
inundatie

Un cutremur puternic - de 7 grade pe scara Richter - a zguduit vineri Turcia, a fost resimţit la Istanbul şi la Atena şi a surpat mai multe imobile, iar un ”minitusnami” a avut loc pe Insula greacă Samos, potrivit Institutului american de geofizică USGS, relateză AFP.

Vezi și: Cum ar putea arăta viitorul Guvern (variantele PNL)

Seismul a avut loc în Marea Egee, la sud-vest de Izmir, al treilea cel mai mare oraş din Turcia, şi în apropiere de Insula greacă Samos.

Un ”minitsunami” a spart pereţii mai multor case pe insula greacă şi a inundat portul Samos, arată imagini difuzate de postul elen de televiziune ERT.

Resimţit pe Insula Samos, dar şi pe Insula Creta şi la Atena, seismul - cu o durată importantă - ”a fost înregistrat la ora 11.15 GMT (13.15, ora României), iar epicentrul său a fost localizat la 19 kilometri în largul Samos şi la doi kilometri adâncime”, a anunţat iniţial Observatorul din Atena, care a estimat intensitatea cutremurului la 6,6 grade pe scala Richter.

Protecţia Civilă greacă a avertizat prin SMS locuitorii din Samos s ă rămână ”în aer liber, departe de clădiri” şi ”să se îndepărteze de (zona de) coastă” a insulei.

Aeroportul Samos urma să rămânăînchis până la ora 15.00 GMT (16.00, ora României), pentru a se verifica eventuale pagube, potrivit agenţiei elene de presă ANA.

”În acest stadiu, am primit informaţii potrivit cărora şase imobile s-au surpat la Bornova et Bayrakli”, în provincia Izmir, a anunţat într-un mesaj postat pe Twitter ministrul turc de Interne Süleyman Soylu.

”Unii dintre concetăţenii noştri sunt prinşi între dărămături”, a adăugat ministrul turc al Mediului Murat Kurum, care a anunţat că s-au surpat cinci imobile.

”Era haos, n-am mai trăit niciodată aşa ceva. Pentru moment, nu avem victime. Unele clădiri au fost avariate, o biserică”, situată în portul Karlovassi, a declarat pentru ERT viceprimarul Samos, Giorgos Dionysiou.

Guvernatorul Istanbulului Ali Yerlikaya a anunţat că nu s-a constatat nicio pagubă, imediat, în capitala economică a ţării.

”Toate instituţiile noastre auînceput să se ducă la faţa locului pentru a începe eforturile necesare”, a anunţat într-un mesajpostat pe Twitter preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.