Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Mitropolitul Teofan, trimitere la Isaia: 'Intră în cămările tale şi închide uşa după tine, până ce mânia va fi trecut!'

mitropolitul teofan

Înaltpreasfințitul Părinte Teofan își începe mesajul transmis „la vreme de durere, de dor și nădejde” cu un text scripturistic din cartea prorocului Isaia:

„Du-te, poporul meu, intră în cămările tale, ascunde-te pentru puţine clipe, închide uşa după tine, până ce mânia va fi trecut!” (Isaia 26:20), potrivit Basilica.ro.

„Este vreme să ne retragem pentru o clipă sau pentru mai multe în intimitatea caselor noastre până ce mânia acestei molime va fi trecut”, spune Părintele Mitropolit făcând referire la noua epidemie.

Citește și: Angajații de la Ford intră în șomaj tehnic: peste 6000 de oameni vor primi salarii mai mici

Cuvintele citate din Sfântul Proroc Isaia redau profeția sa privind distrugerea regatului lui Iuda însoţită de promisiunea restabilirii.

Mitropolitul Moldovei și Bucovinei arată că acum „este vreme potrivită pentru a înțelege cât de importantă este dumnezeiasca Liturghie în viața noastră și în viața lumii”.

„Este vreme de durere, de dor și nădejde și așteptare pentru ca dumnezeiasca Euharistie să fie săvârșită în condiții normale. Este vreme pentru a înțelege cât de importantă este prezența bisericilor în viața noastră și în viața lumii”.

„Este vreme de căință pentru prea multele și prea grelele noastre păcate. Păcate săvârșite de arhierei, de preoți, de viețuitorii sfintelor mănăstiri, de poporul Bisericii. Este vreme de rugăciune stăruitoare și adâncă pentru medici, pentru asistentele medicale, pentru infirmieri, pentru toți cei care luptă pentru această boală”.

Citește și: Adrian Streinu-Cercel: 'Urmează 4 luni grele. Va urma un nou val, care va fi în toamnă'

„Este vreme de participare, prin rugăciune și ajutor material, la durerea celor bolnavi, la durerea familiilor lor. Este vreme să mărturisim cu tărie că «Nădejdea mea este Tatăl, scăparea mea este Fiul, acoperământul meu este Duhul Sfânt».

„Rămânem cu cuvântul Domnului: «Du-te, poporul meu, intră în cămăra ta, ascunde-te pentru puţine clipe, închide uşa după tine, până ce mânia va fi trecut!»”

„Dumnezeu să ne aibă în iertarea și ocrotirea Sa!”, a încheiat ierarhul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.