Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Moda care trebuie implementată și în București: La Paris, și motocicliștii plătesc parcarea

harley motocicleta electrica

De la 1 septembrie, motociclistii plătesc parcarea la Paris. Primarul capitalei franceze, și-a motivat decizia prin faptul că astfel se va reduce poluarea. Motocicletele electrice sunt scutite de la plata parcării.

Părerile sunt împărțite în privința taxei de parcare pentru motociclete. Unii parizieni se bucură, spun că vor scăpa de poluare și de zgomot, iar cicliștii sunt și ei bucuroși. Cred că străzile se vor descongestiona.

Însă motociclistii sunt foarte nemulțumiți: e o cheltuială în plus.

Am descărcat aplicaţia ca să pot plăti. Impactul e financiar. Cred că scopul e eliminarea oricărui vehicul din Paris. Trebuie să ne supunem, e trist, dar nu avem ce face, a spus un francez.

Problema cea mai mare e pentru cei care nu și mai pot lăsa motocicleta în fața casei. Totul s-a făcut foarte repede, iar autorizațiile de parcare nu sunt gata. În plus, și viața navetiștilor se complică.

Nu am ştiut, ne-a luat pe nepregătite. Administratorul nu a pregătit permisele de parcare, nu am nimic şi nici nu pot plăti taxa de parcare. Pur şi simplu nu e posibil, a spus un cetățean.

Va fi tot mai scump să te deplasezi prin Paris, informează stiri.tvr.ro.

Mi-am cumpărat un scooter ca să mă pot mişca rapid, dar acum, cu taxa de parcare, nici nu cred că-l mai folosesc, a adăugat un alt locuitor al Parisului .

Anne Hidalgo, primarul orașului, promisese că plata parcării pentru motociclete, cu excepția celor electrice, se va introduce din luna ianuarie, 2022, însă la un moment dat a abandonat ideea, fiind ocupată să candideze la președinția Franței.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.