Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Un moldovean a încercat să treacă granița cu moaștele a 80 de sfinți

Un cetățean al Republicii Moldova a fost prins la granița dintre Ucraina și Moldova cu relicvele a 80 de sfinți și alte obiecte bisericești.

„Polițiștii de frontieră de la punctul de control Tabaki au împiedicat exportul în Moldova a moaștelor a 80 de sfinți și a altor obiecte bisericești.

Polițiștii de frontieră din cadrul detașamentului Izmail au descoperit obiecte cu o posibilă valoare culturală și istorică. În timpul inspecției cabinei unui camion Volvo la punctul de control Tabaki, polițiștii de frontieră împreună cu ofițerii vamali au descoperit un chivot cu relicvele a 80 de sfinți (relicvele sunt rămășițele uscate și mumificate ale unei persoane considerate sfinte de către biserică), o icoană și un altar bisericesc (un altar este o masă înaltă, cu patru laturi, acoperită cu pânză, folosită în timpul cultului). După cum au aflat polițiștii de frontieră, cetățeanul moldovean, în numele prietenului său din Odesa, trebuia să transporte toate obiectele peste graniță și să le livreze la Biserica Intercesiunii Sfintei Fecioare din Vulcănești, se presupune că pentru sărbători. Cu toate acestea, chivotul a fost transportat neglijent, ceea ce a dus la căderea relicvelor de la locul lor.

Polițiștii de frontieră au raportat infracțiunea prevăzută la art. 201 din Codul penal al Ucrainei "Contrabandă" către SBU și Poliția Națională. Ca urmare a măsurilor comune luate împreună cu ofițerii de poliție, ustensilele bisericești au fost confiscate și a fost deschisă o procedură penală”, transmit autoritățile ucrainene.

Bărbatul a fost arestat

Mai mult decât atât, bărbatul a fost arestat, iar autoritățile au transmis abaterea la Serviciul de Securitate al Ucrainei și la Poliția Națională.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.