Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO - Moment DELICAT la Cotroceni: Ce spune Iohannis despre prietenia dintre Bulgaria şi Rusia

presidency.ro
Iohannis Rumen Radev

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, după întâlnirea oficială cu preşedintele Bulgariei, Rumen Radev, că relaţia de prietenie dintre Bulgaria şi Rusia nu reprezintă o problemă.

"Cred ca nu este nicio problema in relatia noastra daca ne raportam la Rusia. Pe de-o parte, sigur, Bulgaria are legaturi comerciale, pe de alta parte, si suntem amandoi fermi, suntem impreuna in UE si in NATO. Ca sa fiu foarte clar – NATO este o alianta defensiva. Noi nu avem niciun exercitiu si nicio strategie impotriva Rusiei. (...) Noi nu ne pregatim in niciun fel sa actionam impotriva Rusiei. (...) Nu e niciun fel de problema in aceasta relatie si sunt multumit ca impreuna, am reusit sa o subliniem.", a declarat preşedintele Klaus Iohannis.

În replică, preşedintele bulgar a declarat că şi oficiali ai NATO au susţinut că este important păstrarea unui dialog cu Rusia.

"Pentru noi, din Bulgaria, e important sa realizam diversificarea livrarilor si traseelor de energie, ceva foarte importantr care va garanta o libertate foarte mare in ce priveste luarea deciziilor, siguranta si, foarte important, preturi mult mai mici.  (...) Foarte important este, precum a spus si secretarul general NATO, sa fie deschise liniile de comunicare cu Rusia, ca sa existe un dialog sincer si deschis cu Rusia, care sa scada tensiunile si pentru a se evita posibilele riscuri.", a declarat Rumen Radev.

Citeşte şi: VIDEO- Iohannis: Suntem pregătiţi să împărtăşim Bulgariei experienţa noastră în combaterea corupţiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.