Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Moment istoric la Mănăstirea Pantocrator: Vor fi aduse Darurile Magilor din Muntele Athos, iar corurile Tronos și Madrigal vor concerta

Facebook

Un moment istoric va avea loc la Mănăstirea Pantocrator din Drăgănești-Vlașca, județul Teleorman, în zilele care urmează. Pe 22 decembrie, pentru prima dată în România vor ajunge Darurile Magilor de la Mănăstirea „Sfântul Pavel” din Muntele Athos.

Cu această ocazie, un regal muzical este pregătit de părinții mănăstirii. Grupul psaltic Tronos al Patriarhiei Române, fondat și dirijat de arhidiaconul Mihail Bucă, și Corul Național de Cameră Madrigal – Marin Constantin vor susține un concert de colinde sâmbătă, 23 decembrie 2023, în biserica mare a Mănăstirii Pantocrator.

Citește și: VIDEO A fost lansat colindul anului 2023 - 'Acasă la bunici'

“Cei trei magi veniţi să se închine Împăratului Hristos născut în peştera din Betleem au adus daruri: aur, smirnă şi tămâie. Cinstitele Daruri se păstrează la mănăstirea athonită Sfântul Pavel (Muntele Athos) Potrivit tradiţiei Bisericii, Maica Domnului a păstrat aceste daruri şi, la adormirea sa, le-a lăsat Bisericii din Ierusalim, laolaltă cu alte cinstite odoare ce au aparţinut Mântuitorului nostru Iisus Hristos.

Pentru prima oară în cei 2023 ani de la Nașterea Domnului, Darurile Magilor vor ajunge în România la Mănăstirea Pantocrator din localitatea Drăgănești-Vlașca județul Teleorman, cu prilejul sărbătorii Nașterii Domnului, credincioșii putând să aducă cinstire în perioada 22 decembrie – 28 decembrie 2023! Va fi o bucurie să putem atinge aceste Odoare de mare preț pe care Hristos Însuși le-a atins!”, anunță Episcopia Alexandriei și Teleormanului.

Citește și: VIDEO Moment rar: Colindul care l-a făcut pe Patriarhul Daniel să zâmbească

Evenimentul va fi transmis pe două ecrane în parcul „Sfânta Maria Magdalena” din incinta mănăstirii. Este pentru prima dată când aceste odoare sunt aduse în România.

 

content-imagecontent-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.