Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO -Moment istoric pentru Barack Obama, chiar la final de mandat

Preşedintele Barack Obama a inaugurat sâmbătă Muzeului Naţional de Istorie şi Cultură Afro-americană (NMAAHC), la Washington, exprimându-şi speranţa că acest proiect istoric realizat în cele din urmă îi va ajuta pe americani "să îşi vorbească şi să se asculte", relatează AFP.

Citește și: Gabriel Oprea, REVOLTAT: Acestea sunt adevărurile pe care procurorii nu le-au dat pe surse

Citește și: EXCLUSIV STENOGRAME PSD: Eu fac listele! NU vreau partide în partid!/ AUDIO


"Muzeul de istorie afro-americană nu este separat de istoria mai largă a istoriei americane, nu este partea ascunsă a istoriei americane, este centrul istoriei americane", a declarat Barack Obama. 

"O imagine clară a istoriei poate fi incomodă (...) Cu siguranţă însă că acest din disconfort putem învăţa şi creşte (...) Este istoria americană şi este istoria acestui muzeu", a adăugat primul preşedinte de culoare din istoria Statelor Unite, în faţa a mii de persoane prezente cu această ocazie în faţa muzeului pe National Mall din Washington, imensul parc din apropiere de Casa Albă şi care duce până la clădirea Congresului. 

Muzeul, un impozant edificiu placat cu bronz, este consacrat istoriei şi emancipării negrilor - sclavie, segregaţie rasială, luptă pentru drepturi civile -, dar şi culturii şi societăţii. El prezintă aproximativ 34.000 de exponate. 

"Acest muzeu", a insistat Barack Obama, "oferă un context pentru dezbaterile din epoca noastră. Le luminează şi oferă o idee despre modul în care au evoluat. Probabil, poate să îl ajute pe vizitatorul alb să înţeleagă suferinţa şi mânia manifestanţilor, în locuri ca Ferguson şi Charlotte", a adăugat el, referindu-se la cele două oraşe unde au izbucnit violenţe după ce poliţia a ucis un bărbat de culoare: în august 2014 la Ferguson şi zilele trecute la Charlotte.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.