Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Momente EMOȚIONANTE la Campionatul European de handbal feminin: Româncele, cu ochii în lacrimi la finalul meciului cu Spania

captura Digi Sport
Romania handbal

Naţionala de handbal feminin a României a învins, marţi, la Nancy, reprezentativa Spaniei, cu scorul de 27-25 (10-12), în penultimul meci din grupa a II-a, la CE din Franţa. Pivotul Crina Pintea, MVP-ul meciului, a declarat la final că ”a fost un meci foarte greu”, pentru că echipa a luptat ”împotriva tuturor”. Tricolorele au 6 puncte şi vor juca ultima partidă, miercuri, cu Ungaria, pentru calificarea în semifinalele competiției, potrivit news.ro.

”A fost foarte greu, a trebuit să luptăm împotriva tuturor, nimeni nu e de partea noastră. Azi, chiar a fost o luptă grea şi împotriva arbitrelor. Am început greu, însă important e că am rămas unite şi am luptat până în ultima secundă. Ne bucurăm că am câştigat şi ne ducem mai aproape de visul nostru, de ceea ce ne dorim. Cu Ungaria va fi un meci foarte, foarte greu, dar ne dorim să dăm până la ultima picătură de energie şi să câştigăm”, a declarat Crina Pintea, la TVR.

Sportiva a incheiat meciul cu lacrimi in ochi.

Citeste si Revenire de SENZAȚIE a României la Campionatul European de handbal feminin: Spania a fost învinsă cu scorul 27-25

Portarul Denisa Dedu a precizat la rândul său: ”Ştiam că nu va fi un meci uşor, ştiam că Spania are jucătoare valoroase, care luptă tot timpul, dar în final am câştigat şi asta e cel mai important. Ca echipă, probabil, noi am fost mai bune. E important acum să ne recuperăm, nu avem timp de odihnă, mâine jucăm cu Ungaria, vom trata totul foarte serios şi gândul e doar la victorie. Indiferent de adversar, cel mai important e să fim la capacitate maximă. Ne dorim extraordinar de mult să fim în semifinale, consider că merităm, am făcut meciuri bune şi acesta e ţelul nostru: să ajungem acolo”.

Şi Gabriela Perianu a vorbit despre arbitrajul ”ostil” din partida cu Spania.

”Mă bucur că ne-am găsit puterea şi am revenit în meci şi am câştigat. Spania a jucat un handbal destul de dur şi agresiv, în ciuda arbitrajului care nu a prea dat două minute eliminare. A fost unul din cele mai ostile arbitraje, dar nu a contat, pentru că noi am câştigat”

În urma rezultatului, tricolorele au 6 puncte, iar Spania rămâne pe ultimul loc, al 6-lea, cu 0 puncte.

Tot marţi se mai joacă un meci în grupa a II-a, între Olanda (6 puncte) şi Norvegia (2).

Miercuri se vor juca ultimele partide din cele două grupe, după cum urmează: grupa I - Danemarca – Muntenegru, Suedia – Rusia şi Serbia – Franţa; grupa a II-a – Spania – Norvegia, Ungaria – România (ora 19.00) şi Olanda – Germania.

La Campionatul European din Franţa, echipa României a înregistat până acum rezultatele: România – Cehia 31-28 (17-11), România – Germania 29-24 (14-11), Norvegia – România 23-31 (12-18), în grupa preliminară D, România – Olanda 24-29 (10-11) şi România – Spania 27-25 (10-12), în grupa principală II.

În semifinale este deja calificată Rusia (8 puncte), liderul grupei I.

Meciurile din grupele principale se joacă la Nantes şi Nancy, pentru calificarea în semifinale, cu primele două clasate în fiecare grupă şi programate în 14 decembrie, iar ulterior finalele (Paris, 16 decembrie).

Obiectivul echipei României la CE2018 este clasarea pe unul din locurile 1-6.

Echipa României are în palmares o singură medalie continentală, bronz, în 2010, iar la ultima ediţie, în 2016, s-a clasat pe locul 5.

Titlul european este deţinut de Norvegia, care a dispus de Olanda în finala din 2016.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.