Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO / HARTĂ - Momente TENSIONATE la granița Poloniei: migranții au luat lopețile în mână și vor să rupă gardul

migranți

Situația este din ce în ce mai tensionată la granița Poloniei cu Belarusul. Migranții vor să rupă gardul și încearcă cu orice preț să intre în Polonia. Noi imagini video au apărut pe canalele de informare din Belarus. În ultimele imagini video poate fi văzut un migrant cu o lopată cum încearcă să rupă gardul, asta în timp ce forțele de ordine dau cu gaze lacrimogene în mulțime.

Serviciile speciale poloneze au estimat numărul migranților la graniță la 4.000. Și în total pot fi 12-15 mii dintre ei în Belarus.

Ministrul german de Interne spune că Polonia are nevoie de sprijin pentru a face față „amenințării hibride” a minigrației organizate politic. Germania trebuie să includă „întreaga lume democratică” pentru a sprijini imigrația ordonată în Europa, a declarat ministrul său de interne, pe fondul agravării crizei la granița Polonia-Belarus. Horst Seehofer a acuzat Belarus și Rusia că exploatează refugiații și migranții în încercarea de a destabiliza Occidentul și a spus că țările UE trebuie să fie unite în fața unei „amenințări hibride” reprezentate de „migrația organizată politic”.

Poliția poloneză a blocat luni intrarea în țară a sute de oameni, după ce autoritățile din Belarus i-au escortat până la graniță.

Vezi și: Premierul Poloniei cere intervenția NATO la granița cu Belarusul: 'Este în joc stabilitatea şi securitatea întregii Uniuni Europene'

Hartă cu zona aflată în conflict. Sursa: The Guardian

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.