Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Monica Anisie aruncă pisica moartă în altă curte: 'Ministerul se ocupă de procesul de învățământ, nu de achiziția de tablete. Școlile să cumpere măști'

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Monica Anisie

Ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat, miercuri seara, la B1 TV, că speră ca primele tablete pentru elevi să ajungă până pe 10 septembrie.

"Ministerul Educației se ocupă de procesul de învățământ, dar nu de achiziția de tablete. Ministerul Educației a elaborat caietul de sarcini și l-a transmis către ONAC. Sperăm ca pe data de 10 septembrie să fie livrate măcar primele tranșe din cele 250.000 de tablete.

În același timp, prin OUG pe care am dat-o săptămâna aceasta, se pot achiziționa 500.000 de tablete, eligibil fiind să aplice pentru proiect Inspectoratele școlare și școlile. Banii îi va pune la dispoziție Ministerul Fondurilor Europene.

Citește și: Scenariu-bombă: Klaus Iohannis a început să caute urgent soluții pentru a-l da jos pe Ludovic Orban

În plus, avem un program de 70.000 de laptopuri pentru peste 1.000 de licee. Există o lege a achizițiilor publice. La licitații sperăm să existe termene clare pentru a oferi copiilor ceea ce le trebuie.

Autoritatea locală este cea care administrează unitatea de învățământ. Poate sprijini cu dezinfectanți sau cu măști școala. Guvernul a alocat și o sumă importantă pentru achiziție de echipamente medicale, măști, dezinfectant. Școlile trebuie să aplice să cumpere aceste lucruri", a spus Monica Anisie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.