Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Muzeul de Artă Populară 'Nicolae Minovici' din București dedică luna aprilie ouălor încondeiate

artizanescu.ro
oua incondeiate

În contextul sărbătorii Învierii Domnului, Muzeul de Artă Populară „Nicolae Minovici” dedică luna aprilie ouălor încondeiate, anunţă instituţia printr-un comunicat de presă.

„Sărbătorile de Paști reprezintă atât pentru poporul nostru, cât și pentru alte comunități creștine un reper calendaristic”, menţionează reprezentanţii muzeului, fapt pentru care oul pascal a fost declarat obiectul lunii, potrivit Basilica.ro.

Citește și: Avertisment! Consumul de alcool crește riscul de contractare a Covid-19 și înrăutățește efectele bolii

În colecția muzeului se regăsesc peste 200 de ouă încondeiate din aproape toate regiunile țării, pictate cu diferite culori și simboluri.

„Ouăle din colecția Muzeului de Artă Populară Dr. Nicolae Minovici adunate din întreaga țară poartă specificul regiunii de origine, atât în privița culorilor, cât și a simbolurilor. Ele provin din următoarele regiuni: Bucovina, Muntenia, Oltenia și Țara Bârsei”.

„Ouăle sunt realizate prin tehnicile specifice fiecărei zone etnografice. Motivele pe care le găsim în colecția Dr. Nicolae Minovici sunt motive geometrice, zoomorfe, antropomorfe, vegetale și florale”.

Citește și: În continuare exportăm forța de muncă. 150 de lucrători în agricultură din România ajung în Marea Britanie

Muzeul de Artă Populară Dr. Nicolae Minovici a fost construit în 1905 pentru a deveni o veritabilă vilă de odihnă a proprietarului, un important exponent al medicinei românești de la începutul secolului al XX-lea.

Însă, în 1906 destinația clădirii se schimbă radical și devine adăpost pentru o vastă colecție de artă etnografică românească și primul muzeu de profil din București, inițial denumit ,,Muzeul de Artă Națională Prof. Dr. Nicolae Minovici”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.