Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO | Natura s-a dezlănțuit și a măturat totul în cale: Peste 100 de tornade în 24 de ore / Cel puțin cinci oameni au murit

tornada

Potrivit autorităților locale, cel puțin cinci persoane și-au pierdut viața în urma peste 100 de tornade care au devastat o parte din regiunea Marelui Câmp din centrul Statelor Unite ale Americii.

Potrivit Serviciului Național de Meteorologie (NWS), vineri au fost înregistrate 78 de tornade, mai ales în zonele Iowa și Nebraska, în timp ce sâmbătă au fost raportate alte 35 în nordul Texasului până în Missouri. Din nefericire, guvernatorul statului Oklahoma, Kevin Stitt, a confirmat duminică, 28 aprilie 2024, decesul a patru persoane în urma acestor evenimente.

Imaginile și videoclipurile postate pe rețelele sociale arată zeci de case complet distruse și mașini zdrobite. La peste 100 de kilometri depărtare, la Holdenville, cel puțin alți doi americani și-au pierdut viața, conform Departamentului de Gestionare a Dezastrelor, iar presa locală a raportat că printre victime se numără și un bebeluș de patru luni.

Operațiunile de degajare au continuat și duminică. Din nefericire, a patra persoană a murit pe o autostradă la Marietta, în același stat. Televiziunile locale au difuzat imagini cu două semiremorci răsturnate și un depozit grav avariat. Din cauza gravității situației, guvernatorul din Oklahoma a declarat stare de urgență pentru 30 de zile.

Zeci de mii de case rămân fără curent electric în urma tornadelor devastatoare care au lovit regiunile afectate. În plus, în mai multe localități s-au înregistrat ploi torențiale, iar alertele meteo au fost menținute duminică, cu un accent deosebit pe riscul de inundații, grindină și tornade.

În statul Iowa, un bărbat a murit la spital din cauza rănilor suferite, potrivit familiei sale, ceea ce ridică bilanțul victimelor la cel puțin cinci morți. Ieri după-amiază, peste 25.000 de case erau fără curent electric în Texas și peste 19.000 în Oklahoma, conform PowerOutage.

Tornadele sunt un fenomen comun în Statele Unite, în special în regiunile centrală și sudică ale țării. Cu toate acestea, este rar ca astfel de evenimente meteorologice de amploare să se producă într-un ritm atât de alert, conform meteorologilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.